Kolač koji se ne peče: Desert s keksom i jabukama je vrlo jednostavan i ukusan
Kolači u kojima se keks koristi kao podloga veoma su praktični, a pritom i vrlo ukusni. Stoga, ako volite jabuke, svakako isprobajte ovaj jednostavni desert.
Kolači u kojima se keks koristi kao podloga veoma su praktični, a pritom i vrlo ukusni. Stoga, ako volite jabuke, svakako isprobajte ovaj jednostavni desert.
Desert "Pčelinji ubod" je tradicionalni njemački kolač koji se uglavnom sastoji od mekanog biskvita i lagane kreme od vanilije, ali ono što joj daje poseban ukus je hrskavi preljev od meda i badema.
Zrna kafe su keksići koje je vrlo jednostavno napraviti, a svojim izgledom i okusom oduševit će sve ljubitelje kafe. Možete ga jesti i uz druge tople napitke, a ono što je dobro kod ovog slatkiša da pravilnim skladištenjem u kutiji, možete stajati veoma dugo.
Ako volite deserte i peciva s makom, ova šuškava mak pita je idealna opcija za hladne dane koje najavljuju dolazak jeseni. Riječ je o starinskom receptu, koji se sastoji od prhkog mekanog tijesta, sloja maka i snijegom od bjelanaca.
Najlon torta je desert sličan ledenom vjetru od čokolade, ali s nešto jednostavnijom pripremom. Ono što se kod ovog deserta posebno ističe jeste dodatak krem bananica. Neki je nazivaju još i šuškava torta.
Ako volite knedle s šljivama, trebali biste isprobati ovaj kremasti "knedla kolač". Za njegovu pripremu nije potrebno uključivati rernu te je idealan za početnike u kuhinji.
Keskul je tradicionalni turski desert za čiju je pripremu potrebno samo 15 minuta, a većinu sastojaka imate kod kuće.
Tiramisu je jedan od najpoznatijih kolača, a vole ga i oni koji nisu ljubitelji kafe. Jednostavan je za napraviti, ali ako ipak nemate mnogo vremena, dobro će vam doći recept za tiramisu kuglice.
Cheesecake je vrlo popularan desert, a posebno olakšavajuća stvar je što postoje verzije u kojoj ne morate peći biskvit. Za ovu verziju bit će vam potrebno 20 minuta.
Ako tražite desert koji osvježava, trebali biste isprobati kolač s višnjama i pudingom. Kolač se pravi bez brašna i nije ga potrebno peći u rerni.