Nogomet
0

Euforija nogometne Lige prvaka stigla i u BiH

Klix.ba
UniCredit banka je dovela Turneju trofeja nogometne Lige prvaka (UEFA Champions League Trophy Tour) i u BiH, zbog čega su u naš glavni grad došli Hasan Salihamidžić i Paulo Sousa. O ovoj temi smo razgovarali sa direktoricom marketinga i komunikacija Unicredit banke Selmom Riđanović-Kenović.

Podsjetimo, UniCredit grupa je postala oficijelni partner UEFA Champions League u julu 2009. godine, a sponzorstvo je već produženo do juna 2015. "Grupa UniCredit i UEFA Champions League savršeno odgovaraju jedna drugoj zbog svog zajedničkog evropskog identiteta. Konkretno, UEFA Champions League je veoma popularna na tržištima na kojima djeluje UniCredit i pomaže nam da poboljšamo vrijednost našeg brenda na tim tržištima. UEFA Champions League Trophy Tour je najvažniji dio sponzorstva UniCredita, a prvi put dolazi u Bosnu i Hercegovinu", navodi naša sagovornica.

Cilj je, dakle, najpopularnije evropsko nogometno takmičenje i njegove zvijezde približiti i publici u BiH. "Znamo da su Bosanci i Hercegovci veliki ljubitelji nogometa i da rado prate utakmice UEFA Champions League te im stoga želimo dati šansu da iz prve ruke osjete pozitivnu euforiju koju ovaj pobjednički trofej nosi sa sobom. Reakcije iz Banje Luke su veoma pozitivne. Veliki broj građana iz Banje Luke i drugih gradova je došao da vidi poznati trofej, da se slikaju pored njega. Očekujemo veliki odziv građana i u Sarajevu, gdje će biti centralni događaj i multimedijalna izložba “UniCredit Walk of Champions” koja je potpuno besplatna za sve posjetioce. Kao što smo ranije najavili, Turneja završava u Mostaru u ponedjeljak, 14. oktobra", podsjeća Riđanović-Kenović.

Dolaze cijele porodice

Publika koja posjećuje Turneju je raznolika i tu su sve generacije, pa i cijele porodice. Fanovi su sretni da mogu posjetiti takav događaj koji je pun zanimljivih sadržaja. "Najveću atrakciju predstavlja mogućnost fotografiranja. Zanimljivo je da su na nekoliko turneja mladenci na dan vjenčanja dolazili da se uslikaju s trofejem u želji da on svjedoči najljepšem danu njihovog života", ističe Riđanović-Kenović.

Naša sagovornica je bila na prvoj stanici Turneje u Berlinu te navodi kako je riječ o istinskom spektaklu kojim se promovira sportski duh, ali i prenosi jedinstvena atmosfera sa velikih nogometnih događaja u okviru Lige prvaka. Trofej u našu zemlju dolazi u pravo vrijeme, s obzirom na to da BiH trese fudbalska groznica uoči odlučujućih utakmica naše reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

"Vjerujemo da će trofej UEFA Champions League nagovijestiti veliku nogometnu radost i odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil te da ćemo svi zajedno slaviti već u subotu", dodaje naša sagovornica.

Jedan od promotora je i naš bivši reprezentativac, Hasan Salihamidžić, koji je dva puta osvajao Ligu prvaka te se rado odazvao ovom pozivu. On i legendarni Portugalac Paulo Sousa će zajedno sa Ivicom Osimom, kao predstavnikom Nogometnog saveza BiH, prisustvovati svečanoj ceremoniji otvaranja centralnog događaja Turneje trofeja u Sarajevu i dijeliti autograme fudbalskim fanovima.

Lopta sa Hasanovim potpisom

Fanovima je omogućeno da Hasanu postavljaju pitanja, a iz UniCredit banke navode kako ih je najviše zanimalo kakva iskustva Hasan nosi sa utakmica UEFA Champions League, te naše reprezentacije, kao i kakve su njegove trenutne aktivnosti.

"Već su odabrana dva pitanja na koja će Hasan Salihamidžić odgovoriti uživo na konferenciji za medije povodom otvaranja centralne manifestacije UEFA Champions League Trophy Tour u Sarajevu. Imena navijača čija pitanja su odabrana i koji će dobiti loptu sa Wembleyja sa Hasanovim potpisom bit će objavljena na Facebook fan stranici UniCredit Bank nakon konferencije za medije, a bit će i objavljen video sa Hasanovim odgovorima na odabrana pitanja", kazala je Riđanović-Kenović.