Nogomet
5

Salihamidžić dolazi u Sarajevo u okviru UEFA Champions League Trophy Toura

Hasan Salihamidžić
Hasan Salihamidžić
UEFA Champions League Trophy Tour, koju prezentira UniCredit, dovodi u Sarajevo Hasana Salihamidžića, kao lokalnog ambasadora ovog jedinstvenog događaja, koji će u periodu od 09. do 14. oktobra 2013. posjetiti Bosnu i Hercegovinu i svim zaljubljenicima nogometa dočarati sportsko uzbuđenje UEFA Champions League, kao i razne nogometne atrakcije.

Hasan Salihamidžić će kao ambasador UEFA Champions League Trophy Toura za Bosnu i Hercegovinu u petak, 11. oktobra otvoriti centralni događaj u Sarajevu, postavljen na parkingu ispred Narodnog pozorišta. Pored druženja sa medijima, bit će upriličena i sesija autograma i slikanja sa Hasanom Salihamidžićem.

Od 07. oktobra svi građani Bosne i Hercegovine moći će postaviti i pitanje Hasanu Salihamidžiću putem aplikacije "Pitajte zvijezdu", koja će biti postavljena na Facebook stranici UniCredit Bank, nakon čega će biti odabrana dva pitanja na koja će Hasan Salihamidžić odgovoriti uživo na konferenciji za medije.

Video o nogometnim uspjesima Hasana Salihamidžića može se pogledati na YouTube kanalu UniCredit Bank.

UEFA Champions League Trophy Tour počela je u petak, 20. septembra, u gradu domaćinu finala UEFA Champions League 2015 – Berlinu, a od 27. do 29. septembra posjetit će Budimpeštu. Turneja, koju prezentira UniCredit, trajat će pet sedmica i pored Bosne i Hercegovine, Njemačke i Mađarske, posjetit će još i Rumuniju i Bugarsku.

Milioni su gledali trofej samo na ekranu. Građani Bosne i Hercegovine će ga uskoro moći vidjeti uživo u sklopu UEFA Champions League Trophy Tour, koja će u oktobru posjetiti Bosnu i Hercegovinu. Turneja trofeja će prvo posjetiti Banju Luku 09. oktobra, zatim nastaviti put ka Sarajevu, gdje će od 11. do 13. oktobra biti upriličen centralni događaj uz multimedijalnu, interaktivnu, tehnički inovativnu izložbu UniCredit Walk of Champions, te pregršt nogometnih atrakcija i sportskog uzbuđenja. Finalna stanica Turneje trofeja u Bosni i Hercegovini bit će u Mostaru, 14. oktobra 2013. godine.

Turneja trofeja postaje dio evropske tradicije. Od 2009. do 2012. godine posjetila je 13 zemalja, a više od 480.000 fanova je uživalo u ovom jedinstvenom događaju, koji je prešao više od 10.500 kilometara i na kojem je napravljeno više od 116.000 fotografija sa trofejom.

Više detalja se može pronaći na mikro stranici posvećenoj sponzorstvu UEFA Champions League, na našem jeziku, sa posebnim dijelom posvećenim Turneji trofeja, te na Facebook stranici UniCredit Bank.