Nogomet
3

Konkurs za novinare o fenomenu trofeja Lige prvaka

Klix.ba
Povodom dolaska UEFA Champions League Trophy Toura u Bosnu i Hercegovinu, koju prezentira UniCredit, UniCredit Bank i UniCredit Bank Banja Luka raspisuju konkurs za sve sportske novinare u Bosni i Hercegovini na temu "Fenomen UEFA Champions League Trophy Toura".

Autor najboljeg objavljenog novinarskog rada, TV ili radio priče bit će nagrađen putovanjem za dvije osobe na jednu od utakmica UEFA Champions League.

Konkurs je otvoren za sve radove koji su objavljeni do 20.10.2013. a svi zainteresirani sportski novinari pozvani su da napišu i objave svoj rad na zadanu temu.

Novinarske radove, dokaze o objavljenim novinarskim radovima i popunjen formular za prijavu potrebno je poslati na e-mail adresu: [email protected] najkasnije do nedelje, 20.10.2013.

U konkurenciju ulaze sve printane i elektronske objave uključujući i transkripte radijskih i televizijskih priloga.

Žiri će biti sastavljen od istaknutih sportskih ličnosti i profesionalaca u pisanju, a članci trebaju oslikavati pozitivan, zanimljiv i inspirativan duh trofeja. Najbolji novinarski rad bit će proglašen do 30.10.2013., a o rezultatima natječaja će svi učesnici biti obaviješteni putem e-maila.

UEFA Champions League Trophy Tour, koju prezentira UniCredit, počela je u petak, 20.09.2013. u gradu domaćinu finala UEFA Champions League 2015 – Berlinu, trajat će pet sedmica u okviru kojih će nakon Njemačke, Mađarske i Rumunije, posjetiti Bosnu i Hercegovinu i Bugarsku.

Milioni su gledali trofej samo na ekranu. Građani Bosne i Hercegovine će ga uskoro moći vidjeti uživo u sklopu UEFA Champions League Trophy Toura, koja će u oktobru posjetiti Bosnu i Hercegovinu. Turneja trofeja će prvo posjetiti Banja Luku 09.10.2013., zatim nastaviti put ka Sarajevu, gdje će od 11.10. do 13.10.2013. biti upriličen centralni događaj uz multimedijalnu, interaktivnu, tehnički inovativnu izložbu UniCredit Walk of Champions, te pregršt nogometnih atrakcija i sportskog uzbuđenja UEFA Champions League. Finalna stanica Turneje trofeja u Bosni i Hercegovini bit će u Mostaru, 14.10.2013. godine. U sva tri grada, bit će organizirana i posebna zabava za djecu u vidu nogometnih utakmica.

Ovom prilikom u Sarajevo će doći i Hasan Salihamidžić, koji će kao oficijelni ambasador UEFA Champions League Trophy Toura za Bosnu i Hercegovinu otvoriti centralni događaj u Sarajevu.

Turneja trofeja UEFA Champions League koju predstavlja UniCredit postaje dio europske tradicije. Od 2009. do 2012. godine, Turneja je posjetila 13 zemalja, a više od 480.000 fanova je uživalo u ovom jedinstvenom događaju, koji je prešao preko 10.500 kilometara, i na kojem je napravljeno preko 116.000 fotografija sa trofejom.

Više detalja se može pronaći i na mikro stranici posvećenoj sponzorstvu UEFA Champions League, na našem jeziku, sa posebnim dijelom posvećenim Turneji trofeja, te na Facebook stranici UniCredit Bank.