Nogomet
15

Trofej Lige prvaka na turneji, posjetit će Banju Luku, Sarajevo i Mostar

Klix.ba
Brojni strastveni ljubitelji nogometa su zbog njega plakali, slavili, vrištali, ludili, bili uzbuđeni, a sada im je zakazao sastanak. Trofej UEFA Lige prvaka konačno dolazi u Bosnu i Hercegovinu, gdje će u okviru UEFA Champions League Trophy Tour, koju predstavlja UniCredit posjetiti Banju Luku, Sarajevo i Mostar.

U okviru centralnog događaja, koji će biti organiziran ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu od 11. do 13.10.2013. godine, bit će upriličena multimedijalna, interaktivna, tehnički inovativna izložba UniCredit Walk of Champions, koja će uz pomoć najnovije RFID tehnologije omogućiti posjetiocima mnoštvo nogometnih atrakcija povezanih sa UEFA Champions League.

RFID tehnologija omogućit će posjetiocima da, uz jednostavnu registraciju, interaktivno sudjeluju u svakom dijelu izložbe – od ekskluzivnih informacija o UEFA Champions League, postavci suvenira, glasanja za omiljenu ekipu i igrača, virtuelnog bacanja oficijelnog sudijskog novčića UEFA Champions League, glasanja za oblik konfeta koji bi voljeli vidjeti da padaju na pobjednika finala UEFA Champions League 2014. godine, do učešća u nogometnim animacijama sa virtuelnim igračima i drugim zanimljivim igrama i kvizovima. Nova tehnologija će dodatno omogućiti posjetiocima da svoje iskustvo i uzbuđenje povezano sa UEFA Champions League Trophy Tour podijele direktno putem društvenih mreža.

Svim posjetiteljima izložbe se, radi lakšeg pristupa izložbi, preporučuje besplatna prijava za brzi prolaz preko mikro stranice, te Facebook stranice UniCredit Bank. Registrirani posjetitelji će dobiti Trophy Tour karticu koja omogućava otključavanje i preuzimanje multimedijalnog sadržaja tokom izložbe. Dodatno, svi fanovi će se moći fotografirati sa trofejem i na licu mjesta preuzeti izrađenu fotografiju.

Trofej UEFA Champions League, koji će prvi put posjetiti Bosnu i Hercegovinu, podizali su nogometni velikani poput Luísa Figa, Cristiana Ronalda, Paola Maldinija, Ronaldihna, Zinedinea Zidana i mnogih drugih.

UEFA Champions League Trophy Tour dolazi 9.10.2013. u Banju Luku, od 11. do 13.10.2013. u Sarajevo i 14.10.2013. u Mostar. U sva tri grada, bit će organizirana i posebna zabava za djecu u vidu nogometnih utakmica.

Ovom prilikom u Sarajevo će doći i Hasan Salihamidžić, koji će kao oficijelni ambasador UEFA Champions League Trophy Toura za Bosnu i Hercegovinu otvoriti centralni događaj u Sarajevu.

Turneja trofeja UEFA Champions League koju predstavlja UniCredit postaje dio europske tradicije. Od 2009. do 2012. godine, Turneja je posjetila 13 zemalja, a više od 480.000 fanova je uživalo u ovom jedinstvenom događaju, koji je prešao preko 10.500 kilometara, i na kojem je napravljeno preko 116.000 fotografija sa trofejom.

UEFA Champions League Trophy Tour, koju prezentira UniCredit, počela je u petak, 20.09.2013. u gradu domaćinu finala UEFA Champions League 2015 – Berlinu, trajat će pet sedmica u okviru kojih će nakon Njemačke, Mađarske i Rumunije posjetiti Bosnu i Hercegovinu i Bugarsku.

Više detalja se može pronaći i na mikro stranici posvećenoj sponzorstvu UEFA Champions League, na našem jeziku, sa posebnim dijelom posvećenim Turneji trofeja, te na Facebook stranici UniCredit Bank.