Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
modernije 1906. godine nego 2022.
Vodi me na pale preko ledina tamo zivi moja jedina
Ofucana fraza uporedjivanja kruske i jabuke. Pitaj se sta cu austrougari ( ili ono sto cu tada bili) imali u 15,16.17 i 18 stoljecu!? Uporedjivati dva vremenska okvira je plitak pristup.
Narod je tada bio vrijedan i svi su radili za dobrobit društva i države...danas neće niko da radi, a sve bi da imaju...nema hljeba bez motike...
U "Bosni" tj Sarajevu 🧐
ovdje nas je spasio prvi svjetski rat, inece ne bi imali ni drveta, vode a ni rude. Mi naravno ne koristimo resurse kako bi trebalo ali bar smo upamtili da ih imamo XD
Austrougari za 4 godine završili 166 km pruge kroz planinski nepristupacan teren, Kantonalna vlada Mordora nije u stanju od 1996. zavrsiti tramvajsku prugu u ravnici ukupne dužine manje od 24 km!
Austrija napravila nije Turska.
Meni su 60,70 i početak 80tih najljepše
Pa iste se sine koriste, zato je brzi voz kod nas spori voz....
Gavrilo govedo,sta ti uradi!
Cetnicki terorista
Eto i 1906 godine imali bolji turistički pamflet od ovih tzv projekata, Usaid turizam i slične gubitke vremena, ideja, novca.
100 godina poslije Željeznica je primjer nereda,nerada,korupcije,zapošljavanja nekalifikovanih po stranačkoj liniji...troma,netačna,nepouzdana sa pijanim radnicima,odvratnim službenicima,prljavim vagonima i zapuštenim stanicama.
Bolje nego danas. Sa ovim nakazama na vlasti doguracemo mi brzo do pećine.
Samo godinu nakon toga, dekretom je zabranjen Bosanski jezik, a dozvoljeni se njegovi dijalekti koji se danas zovu hrvatski i srpski.
Kako se ne umoris sam od svog mozga zivota ti? :D
Ni dan danas nije neka razlika.
kud ces dalje kad je Bošnji glavni grad okupator napravio
Da počeo je da ruši Baš Čaršiju.
kako je nekada bilo lijepo, prosperitetno. Nije bilo ovih legitimnih svih profila.
Nije bas istina. I tada se to guralo. Potrazi prvi Ustav Grada Sarajeva iz 1884. i vidjet ces da se i tu slicna konstrukcija podjele po torovima spominje.
Pardon, Statut a ne ustav. Tek sam oci otvorio.