Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja ga se sjecam kao mali gledajuci TV, uvece nekad. Sjede i cita odlomke iz knjiga, na onoj klupi. Kao klinjo, nisam znao o cemu prica, ali uvijek mi je bilo zanimljivo kako lijepo cita, izgovara, a vjerovatno i kao djetetu zanimljiva ona pozadina sa onom rupom kada neko promoli glavu. Rahmet ti dusi veliki covjece!
On je „vitez pera“ .... reče Nedžad rahmetli za Fatmira Alispahića https://youtu.be/fiki-2-lw5g
a i jeste vitez kad sagledaš jedan defter hefte, shvatiš u kojem medijskom mraku živimo i da 99% medija,novinara radi za nekoga
Par ekselans gospodin, na zalost u sarajevu jala brat i ta klijentela sada je u vecini. Malo je gospode
jalu omladina sluša i bolje je to neg da sluša neke prekodrinske, šta fali bratu? da nije belaj što je sda?
Svestran umjetnik a bogami volio i popi't, barem do 92! Umjesto da plati uslugu kod nas pred rat, izvadio je sa zadnjeg sjediša Fiće jednu serigrafiju i pitao da li može ta slika pošto kod sebe nije imao ni banke jer je bio sa društvom u kafani. Prihvatio sam sa zadovoljstvom, ne bih mu ništa ni naplatio jer je bila neka sitnica, i okačio sam sliku u stanu na Otesu. Nažalost, izgorila za vrijeme rata
Meni se je dešavalo da knjigu nedočitam. Zbog raznih razloga. Sedamdesetih godina čitao Hesse-ov roman „Sidarta“. Stigao sam samo do polovine. Bio mi je dosadan. Oprosti čika Hermann. Vjerovatno sam bio isuviše mlad. Prije nekoliko godina mi je dopala ruku kniga „Vjećnik“. Ni nju nisam dočitao. Jednostavno, poslijednja pauza još uvijek traje. Halali mi dobri naš Nedžade. Ne mogu da izdržim navalu emocija koja uzbija iz svake rečenice. Vjerovatno sam isuviše star.
e jest dimijo skoro na svakoj slici,dobro je i dozivio 71g u duhanu
Lahku noć, Bošnjo.
"Bosna ima majku Majka se popne na brdo iznad pruge pa mahne mašinovođi Majka mahne mašinovođi a lokomotiva krisne"... Ove stihove mogao je napisati samo idiot!!! 👆
Narodni covjek.Sjedili smo skupa ponekad na kafi s njim.Mi obicna raja iz Ilijasa.Druzio se s nama kao da je s nama odrastao.Cast mi je sto sam ga poznavala.Rahmet mu dusi
Dobar covjek, izuzetno nadaren pisac, beskonacno nadaren umjetnik, Nedjad Ibrisimovic, sin Bosne ponosne.
Bio je alkoholičar, poslije se vadio religijom iz alkohola. Gadan, mada talentiran. Zajedljiv. Sam sjedio vazda u Collegium Artistic in prije rata, niko nije htio sa njim. Poslije rata druga priča. Režimski pisac.
Jel vratio Kusturici stan?
Izuj obuću kad prelaziš Koranu, Glinu, Savu i Drinu Operi noge u rijekama Bosna je ćilimom zastrta. (Nedzad I.)
neka ti je rahmet dusi,da ti seBog dragi smuluje oprosti i uvede te u dzennet
Bio zidar novinar doktor neces nista ponijeti sa sobom u grob.
za nas rodjene posle smrti diktatora broza nepoznati anonimus
Više kao za vas NEOBRAZOVANE
Procitao sam od rahmetli Nedzada "Vjecnika" i "Sejtani i Ruhani inspiracija". Prvih 90 stranica Vjecnika se moze preskociti, ostatak je sjajan.
.Elem,kaze Nedzad momci,na Allahovom putu casno je biti Sehid,....Mi svi ono what the hell,jesi normalan bjaaazi odavde idi ti na liniju bujrum ako ti se gine ,alo pisac i tako ga napasmo otjerasmo vise se nije nikad pojavio na liniji.