Autoput5c
Spol
Ženski
Boja avatara
9A9A9A
Banovan
Ne
Registrovan
11.06.2013.
Komentari
894
Komentari korisnika
Odlicno. Pustanjem u saobracaj ove transferzale dosta ce se smanjiti guzve u gradu.
Na klixu jedino je Emela novinar. Ostalo su portalci. Portalac - osoba koja gleda kroz portal na ostatak svijeta i koristi svoj kanal komunikacije Klix.ba, da posjetiocima tog portala prenese orginalna misljenja sa drugih portala.
Ova prica oko Tajvana je prenapuhana jer je Tajvan Kina. Nezavisnost Tajvana bi bila kao da SDA uzme Kanton Sarajevo i odvoji ga od BiH samo zato sto se politicki i ideoloski razlikuje od recimo vladajuce stranke na ostatku teritorije BiH. Ili da se HDZ povuce na Hvar u Hrvatskoj i kaze to nije Hrvatska.
Turisti ce biti natjerani da promjene destinacije.
Povorkom je normalan svijet stjeran u neprijatan polozaj jer im se namece krivica na normalnost. Povorka nije napredak drustva.
Sasvim je jasno da je Nasa stranka osnovana da donese Zapadne vrijednosti u BiH drsutvo a to ukljucuje i promociju Trans agende i svih zahtjeva koji idu u tom paketu. Nacin odgovora onih koji nisu za promociju ovih ideja i agendi je da ne glasaju za Nasu stranku i da se kroz institicije na zakonski nacin bore za ocuvanje drustva.
Građani svoja ljudska prava obezbjeđuju rođenjem, sticanjem zasluga i placanjem poreza. Ovoj populaciji nisu ugrozena prava jer nema institucionalne segregacije niti ima organizovanog gradjanskog otpora, ne desavaju se ni individualni fizicki napadi. Ovo je paradisanje i promovisanje radi privlacenja novih clanova.
Ne razumijem koja su im prava ugrozena?
Ovo je pravi kapitalizam. Vlasnik pravi poslovne i sportske poteze, sve na svoju odgovornost bez puno procedura oko licenci i slicnih stvari koje se namecu u fudbalu pa imamo manji broj trenera u Premier ligi jer su licence preskupe a u sustini nista covjek ne dobija.
Ovo je problem koji postaje evidentan i u Sarajevu. Potrebno je naci funkcionalan model koji omogucuje ekonomske tokove a ne opterecuje domace stanovnistvo. Jedan od nacina bi bila izgradnja javnih stanova koje bi rentala kantonalna firma sa cijenama koje bi bile ispod trzisnog nivoa za domace stanovnistvo.