Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Šta pizde ovi komentatori. Jesu li to troprstaši okupirali kljiks.
Sasvim prosečan reditelj jako skromnih dometa. Ničija zemlja je sveukupno snimana na jednoj ipo lokaciji. Film dobio Oskara po političkoj liniji, ni prvo ni poslednje smeće nagrađeno Oskarom. Na Kotlinu ne bih trošio isuviše reči: ceo zaplet nastaje kada lik iz Muzeja uzme kopiju knjige koja je izložena i zameni je sa originalom u Trezoru. I oni se sada poubijaše oko kopije, a original svima pred očima.
Pa kako je taj lik zamenio knjige neprimećeno? Ključ je našao, šifru je video, sistem naravno nikom ne javlja kad se otvore vrata... :-))))))))) Zaiebancija od scenarija.
Uvijek će mi asocijacija na naše političare ostati jedna od prvih scena iz filma kada šetaju kroz maglu i onaj kaže: j... me ako ovaj zna đe nas vodi.
Dobit ce Oskara neki redatelj iz Ukraine, pa neki iz Palestine. Danis je samo profitirao na ratu - gdje gid je kakav rat, hajmo neki film da se snimi i dobije oskar ali nije on kriv, adet takav na Akademiji sto daje te kipove
on i njegova žena su baš pokvareni (raspitajte se malo šta radi radnicima u školi)
"Ne bi bilo 'Ničije zemlje' da nisam doživio rat." A kad sam ga ja na jednom festivalu pitao da li je teško biti kreativan sa drugim temama, s obzirom na to da je rat trauma koja je oblikovala sve nas, on se uvrijedio i rekao prije nego što sam završio pitanje "znači nisam kreativan?" i nije htio da čuje. Bukvalno je pitanje samo bilo da li je umjetniku teško izbjeći temu koja nas je toliko oblikovala, kako? Jer film odslikava i društvo. Šteta što nije saslušao pitanje.
Moras uzaet kontekst vremena kada je sniman film. To je bilo frisko iza rata i naravno da ce se snimati filmovi o tome. Pa danas se snimaju serije i filmovi o drugom svjetskom ratu, a usli smo haman u treci.
@gooUser1702637604 To je bilo na festivalu 2010. kad je Cirkus Columbia bio aktuelan.
Gospodski nastup. Tako je uspio docarati Sarajevo i Sarajlije da se covjek upita u kom svijetu zivi ili je u pitanju scenario za novi film.To o cemu je Danis govorio se moglo dozivjeti prije 90-ih, a danas jos samo u mahalama gdje dotepenci nisu uspjeli stici.Veliki respect za Danisa.
Sranje je bilo u bosni a Sranje je i danas. U ratu prljavi zapad je gledao i posmatrao svakodnevno ubijanje i genocid u nadi da cemo tiho nestati. Pojedino su dolazili na Sarajevo Safari da zajedno sa agresorom zgadijom pucaju na civile. djecu, zene. Sve je to zapad gledao i uzivao to je bio njihov film. A dovoljno reci da u Americi dezerter nema nikakva prava. Ovdje je uspjesan politicar dok onaj koji ke 4 godine krvario u rovovima obilazi kontejnere i narodne kuhinje.
Rođak moj..❤️
Ima soli u glavi covjek.
Koja je ova filmcina. Sjecam se kad sam sa svojima prvi put u Travnik isao gledat u Domu Armije. Tad preko velikog platna i onda na tvu jedno 450x gledao..Al scena ja s.anja u Ruandi , pa ona ko je poceo rat itd itd..VRH !!
Još kad bi upotrijebio pravu riječ (agresija) to bi bilo to. Samo kažem
Hajde ba, svi u svakodnevnom govoru koristimo riječ "rat", naravno da je karakter rata agresorski, ali u govoru je "prije rata, poslije rata, đe si bio u ratu..."
Al fakat, kad onaj reči "sranje u Ruandi", ja sam plako od smijeha još 15 minuta minimalno
Haha laze ba trco po breki sa jabukom ustima u ratu, pravio se dalabu da ga caco ne digne na kromolj
da , a sjecas se kultne novcanice iz TLN ''Koga ti foliras ? "...
Daniseeeee... pushe ti ga Daniseeee ! Branko Djuric