{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Balerine i manekenke u modnim kreacijama od ambalažnog otpada

F
28.3.2014. u 08:23
81
23
Balerine i manekenke u modnim kreacijama od ambalažnog otpada
81
Performansom članova Udruženja umjetnika Bellarte i kulturnog stvaralaštva Mlaz večeras su u kinu Kriterion u Sarajevu predstavljeni kostimi i kreacije napravljene od ambalažnog otpada i drugih nerazgradivih materijala nastalih u radionici "Westa is Taste" u Počitelju.
Cilj je da se materijalima koji bi inače završili na deponijama otpada da nova vrijednost, pretvaranjem u modne kreacije. Na taj način Društvo za postupanje ambalažnim otpadom "Ekopak", u suradnji sa Bellarteom i Mlazom, podiže svijest o različitim mogućnostima ponovnog iskorištenja ambalažnog otpada.

Pokretači tog projekta ističu važnost skretanja pažnje u BiH na očuvanje okoliša i reciklažu, a ovaj performans je kreativni način da se to i učini.

U okviru radionice "Westa is Taste" mladi umjetnici iz regije napravili su kreacije koristeći različite metode i materijale poput kartona, vreća za odlaganje otpada i drugo, a modni performans je muzičko-plesna tačka sa belerinama koje su obučene u te kostime zajedno sa manekenkama.

Sajra Šarenkapa nosila je večeras haljinu napravljenu od najlonske kese za smeće, Ana Milijević bila je labudica u modernoj recikliranoj odjeći napravljenoj od papira, dok je Lora Šabanović nosila elegantnu haljinu napravljenu od kartona u koji bi inače odlagali stare stvari.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: