Moda i ljepota
91

Haljina od omota Quickie najljepša na izložbi "Zakopčaj me selotejpom"

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Haljina napravljena od omota Quickie kroasana proglašena je najljepšom na zatvarnju izložbe "Zakopčaj me selotejpom".

Izložba haljina od ambalažnih materijala renomiranih brendova na bosanskohercegovačkom tržištu, proizašlih iz umjetničkih vizija priznatih bosanskohercegovačkih modnih dizajnera bila je postavljena na Trgu "Zakopčaj me selotejpom" u BBI Centru u Sarajevu od 22.03. do 14.04.2014. godine.

Svi posjetitelji BBI Centra koji su u ovom periodu prošetali Trgom "Zakopčaj me selotejpom" mogli su glasati za njima najljepšu haljinu ubacivanjem popunjenih glasačkih listića u kutiju u prostoru izložbe.

Haljine su izrađene od ambalaže i ambalažnih materijala poznatih robnih marki kao što su Dino kafa d.o.o., Živinice, Ecoton d.o.o., Sarajevo, Podravka d.o.o., Sarajevo, Spanish market d.o.o., Sarajevo, a pridružene su im i haljine od ambalažnih materijala kompanija članica Ekopaka d.o.o. Sarajevo - prijatelja projekta, te haljine s obilježjima partnera na projektu BBI Centra te medijskog partnera Antene Sarajevo.

Haljine od raznovrsnih ambalažnih materijala i ambalaže poznatih robnih marki izradili su renomirani bosanskohercegovački modni kreatori Belma Arnautović; Istok Bratić; Adnan Hajrulahović Haad; Suada Kuloglija; Ivana Lovreković, I.LO; Ana Lukenda, MOA baggeek; Lejla Ramić, Nermina Varešanović i Samina Zajko koji iskorak u područje ambalažnih materijala smatraju velikim izazovom:

Cilj projekta bio je istaknuti značaj ambalaže kao neodvojivog dijela proizvoda, promovirati proizvod, a prigodnim opisima koji su stajali uz svaku haljinu informirali su se i educirali potrošači o ambalaži, njenim funkcijama, značaju, oznakama, s posebnim naglaskom na važnost pravilnog zbrinjavanja i zaštitu okoliša.