Sve o strogom režimu
5

Glumačka zvijezda Rebel Wilson smršavila 18 kilograma i tek je na početku

E. Sk.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Slavna glumica Rebel Wilson u fazi je posebnog režima ishrane i napornih treninga, a sve kako bi smršavila.

Glumica je prema pisanjima svjetskih medija, smršavila, kako se procjenjuje, 18 kilograma zahvaljujući posebnom režimu prehrane.

Rebel prati takozvanu Mayr dijetu, piše Daily Mail, koja podrazumijeva da svaki zalogaj prožvačete najmanje 40 puta, a na društvenim mrežama je otkrila koje su to stvari koje radi kako bi kilogrami još brže nestajali.

Glavna tehnika koja pomaže u skidanju viška masnoća i oblikovanju figure jeste dizanje utega, a sve uz pomoć ličnog trenera Jonoa Castana.

Jono kaže da Rebel trenira sedam dana u sedmici i neki oblik podizanja tereta je u svakom treningu kako bi ojačala gornji i donji dio tijela.

Trener Jono pojasnio je što trebate učiniti ako želite transformaciju tijela.

"Morate se fokusirati na prehranu, trenirati pet dana u sedmici, osigurati sebi oporavak istezanjem i kvalitetnim snom te uzimati mnogo dodataka prehrani i multivitamina. Tretirajte svoje tijelo kao hram", kazao je Jono.

Vježbe visokog intenziteta ili HIIT već dugo imaju reputaciju kao najbolji izbor ako se želite riješiti neželjenih kilograma. Sedmični plan tjelovježbe za Rebel podrazumijeva trčanje po stepenicama.

Osim toga, glumica ide i na boks jer su borbene vještine najbolji način za postizanje mišića. Kombinirajući takav tip treninga, njen organizam dobiva više benefita nego da se fokusirala samo na jedan oblik vježbi.

Na fotografijama koje svakodnevno objavljuje na Instagramu, jasno je da glumica gubi kilograme, ali njen trener kaže da sve ima smisla samo ako je riječ o dugoročnoj navici. Smatra da je godinu dana dovoljno dugo za stvaranje osnovnog fitness režima.

"Ne zaboravite da je to za vas veliki stres, pa je moj savjet da imate realistične ciljeve u kratkom roku koje ćete uspješno savladati i nastaviti dalje", kazao je.