Hoćete mjere? Evo, prepišite: Evo prijedloga mj - Zakon i sud za maloljetničku delinkvenciju od 12 do 18 godina. - U slučaju prekršaja obavezan društveno koristan rad pod nadzorom predstavnika institucija (socijalni rad, sud, policija...) - Ukidanje socijalnih davanja u slučaju neredovnog pohađanja nastave, vladanja dovoljan i loše, čestih prekršaja i prijava u školi. - Obavezna rehabilitacija (psiholog, psihijatar, sociolog) po nalogu suda. - Maloljetnički zatvor za teža krivična djela.
I naravno, malo odbijte od svojih primanja, npr. bijeli hljeb i naknada za odvojeni život i stanovanje, pa to usmjerite na gore navedeno. Šta će vam naknada za odvojeni život i stanovanje? Sami ste birali da radite u vlasti, nije vas niko tjerao pa da mora da vam nešto nadoknađuje. Plate su hvala Bogu dobre, pa bujrum, može se fin stan iznajmiti i dovesti porodice da živi za vrijeme mandata, no, to je druga tema.
@Miles Dyson Odlican prijedlog ALI za nase vlastodrsce lakse je skole zatvoriti a roditelji ce na sve da uzvrate-ebi ga- kafa.
Prikaži sve komentare (14)