Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hoćete mjere? Evo, prepišite: Evo prijedloga mj - Zakon i sud za maloljetničku delinkvenciju od 12 do 18 godina. - U slučaju prekršaja obavezan društveno koristan rad pod nadzorom predstavnika institucija (socijalni rad, sud, policija...) - Ukidanje socijalnih davanja u slučaju neredovnog pohađanja nastave, vladanja dovoljan i loše, čestih prekršaja i prijava u školi. - Obavezna rehabilitacija (psiholog, psihijatar, sociolog) po nalogu suda. - Maloljetnički zatvor za teža krivična djela.
I naravno, malo odbijte od svojih primanja, npr. bijeli hljeb i naknada za odvojeni život i stanovanje, pa to usmjerite na gore navedeno. Šta će vam naknada za odvojeni život i stanovanje? Sami ste birali da radite u vlasti, nije vas niko tjerao pa da mora da vam nešto nadoknađuje. Plate su hvala Bogu dobre, pa bujrum, može se fin stan iznajmiti i dovesti porodice da živi za vrijeme mandata, no, to je druga tema.
@Miles Dyson Odlican prijedlog ALI za nase vlastodrsce lakse je skole zatvoriti a roditelji ce na sve da uzvrate-ebi ga- kafa.
Ministarstvo, policija, sud nista od toga samo roditelji. I sada pamtim batine u kuci i kazne ali toga vise nema zato nam i jeste sve ovako. Ne treba nama ni policija ni ministarstvo za ovo samo odgoj. Sve se nosi iz kuce.
Ministarstva bi uvijek neka "hitna" i "trenutna" rješenja. Kao da će neka mjera odmah preodgojiti kompletnu generaciju koja se odgaja 10-15 godina! Toliko o sposobnosti Ministarstava. Pa nisu djeca kompjuteri da funkcionišu po principu klik-help-troubleshoot-ok i sve super.
Sve "kvalificirani radnici" zato nam i jes ovako :(
MINISTARSTVO OBRAZOVANJA JE NEMOCNO DA URADI NESTO, PO OVOM PITANJU, BEZ KORDINACIJE SA TUZILASTVOM, SUDOM I POLICIJOM.
zar nije ministarstvo duzno da kreira,napravi i implementuje te procedure?! pitam se kako to jos uvijek nemaju? ah da ,nasa ministarstva su ionaku puna nesposobnih palamudera koji su tu samo da bi kasirali plate za mandata
Ova ministrica sa tri šlaufa na vratu i njeno ministarstvo samom traže neka izjašnjavanja,dopise,a mogli bi s obzirom na gigantske plate istih malo debelom guzicom mrdnuti i URADITI nešto.