a o glavobolji od crvenog vina niko ni riječi... zato pijem bijelo... sa puno vode poslije... boca vina, dvije boce vode... i sve potaman.. 😃
@nerko, lik koji se upraca u vrste i stepene mamurluka mi rece da je tajna u sumporu. u onom industrijskom ga ima mnogo, zato boli glava, u domacem, kojeg se ne pravi za prodaju se to ne stavlja i od toga ne boli. usla sam u tal s nekim skutorima koji mi redovno dostavljaju to domace i garantujem ti da glava ne boli, ma koliko popio! da te znam, dala bih ti jednu flasu pravog domaceg, da vidis kako se ujutro ustanes k'o ptica :))))
@Rag :) bez da se pravim pametna, ponavljam samo sto su mi drugi rekli-kad kupujes domace vino vidi ima li taloga na dnu flase. nikada ga neces vidjeti u industrijskom, jer sumpor to eliminise. ako ima onih mrvica, znaci da sumpora ili nema nikako, ili ima skroz malo. kod mene taj test fercera. ako te put nanese kroz skutoriju, a ti pitaj sve uz put, naletices negdje na neko domace... ;) :))) ja imam dosta raje po skutoriji, pa im nekako isprosim :D salim se, vec se zna da se kod mene bez bidona ne dolazi :)))
Prikaži sve komentare (127)