moze li mi iko nabrojati neke izume ili nesto sto su doprinjeli crnci svjetu???? za njih nista nije osim magarca i kocije a kamoli voz mislite da je slucajnost sto smo mi bjelci i nasa braca arapi toliko razvijeniji od ovih majmuna?
Ne, uopste nije slucajnost! Nakon sto su bijelci na svaki moguci nacin izrabljivali crnu Afriku, zatrli svaki oblik njihove kulture, odvodili ih u roblje, ubijali ih i sakatili bez imalo milosti, i sve to radili nekoliko stotina godina uopste nije slucajnost da je Afrika danas tu gdje jeste. A kad se jadnici i odluce na neki potez da pomognu sami sebi onda se opet bijelci hinjski usunjaju i malo prikrivenije rade opet skoro iste stvari. Primjer, Uganda je imala sredstva i razradjen plan da iskorijeni malariju. Cim su sa planom izasli na vidjelo EU je rekla - ako to provedete zabranicemo uvoz voca iz Ugande u Evropu! Vrlo humano, nema sta. Kad neko u Africi podje da radi u korist vlastite nacije EU i Amerika mu skine glavu nekakvom pobunom, vojnim pucem ili intervencijom iz komsiluka i hajmo opet po starom. Afrika se i dan danas manje ili vise otvoreno posmatra kao resurs odakle bogati Zapad jeftino crpi sve sto mu treba, a da bi to bilo jeftino trebaju mu ratovi u Africi, bolesti...
...45fakt...kako i rekoh...pišeš malo ali glupo...vjerujem da si nam ti koristan...ako ništa, kao etalon mentalne zaostalosti.
Prikaži sve komentare (14)