Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
velika drzava, mnogo stanovnika, a infrastruktura NULA. Skoro je jadan avion se srusio u Kongu
moze li mi iko nabrojati neke izume ili nesto sto su doprinjeli crnci svjetu???? za njih nista nije osim magarca i kocije a kamoli voz mislite da je slucajnost sto smo mi bjelci i nasa braca arapi toliko razvijeniji od ovih majmuna?
Ne, uopste nije slucajnost! Nakon sto su bijelci na svaki moguci nacin izrabljivali crnu Afriku, zatrli svaki oblik njihove kulture, odvodili ih u roblje, ubijali ih i sakatili bez imalo milosti, i sve to radili nekoliko stotina godina uopste nije slucajnost da je Afrika danas tu gdje jeste. A kad se jadnici i odluce na neki potez da pomognu sami sebi onda se opet bijelci hinjski usunjaju i malo prikrivenije rade opet skoro iste stvari. Primjer, Uganda je imala sredstva i razradjen plan da iskorijeni malariju. Cim su sa planom izasli na vidjelo EU je rekla - ako to provedete zabranicemo uvoz voca iz Ugande u Evropu! Vrlo humano, nema sta. Kad neko u Africi podje da radi u korist vlastite nacije EU i Amerika mu skine glavu nekakvom pobunom, vojnim pucem ili intervencijom iz komsiluka i hajmo opet po starom. Afrika se i dan danas manje ili vise otvoreno posmatra kao resurs odakle bogati Zapad jeftino crpi sve sto mu treba, a da bi to bilo jeftino trebaju mu ratovi u Africi, bolesti...
...45fakt...kako i rekoh...pišeš malo ali glupo...vjerujem da si nam ti koristan...ako ništa, kao etalon mentalne zaostalosti.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Afrika nikad nije Breaking news...kao da to nisu ljudi...ostatak covjecanstva ih gleda kao politicari glasace...kad imas moc,zaboravis da su i drugi ljudi sem tebe.
Sada te ima,sada nema... Tragedija...ne ponovilo se
Inna lillahi ve inna ilejhi radžiun
Svi smo mi Allahovi i Njemu se vracamo