Sve je ovo moglo biti izbjegnuto da je narod manje vjerovao nacionalistima iz redova srpskog naroda i crkvenih slyzbenika koji su propagirali ideju svi srbi u jednoj drzavi. Neduzni uvijek nastradaju zarad suludih ideja politicara i ideologa.
Kakva ba ideja o čemu ti? Dubajić je iza sebe ostavio prazne magacine TO, svo oružje i municiju je uredno podjelio ČETNlClMA u Loparama, Ugljeviku a pogotovo u Požarnici i namjerno nam ostavio kompletnu dokumentaciju da vidimo. Pitaj malo stanovnike Kozlovca ko im je u po noći dolazio i šta su radili? Sa vlasima nema fino, SAMO OŠTRO! Svi vlasi iz Tuzle su pobjegli jer je spisak vlaha nauružanih pao u ruke policiji. Nisu oni bježali BEZ RAZLOGA.
Famozne plave koverte su bile realnost, a uputstva kako da naprave razdor unutar grada uz vojnu intervenciju prekaljenih ubojica sa Ovčare koje je Dubajić stacionirao u kasarnu - sa namjerom da osujeti bilo kakvu akciju otpora ČETNlClMA koji su pred Tuzlom čekali da im se kapija "otvori" da nagrnu, da ubijaju, siluju, protjeraju a tijela da se kutarišu u okna Rudnika soli na Tušnju.
Prikaži sve komentare (105)