>>Koji propust u sistemu […] porazno da zdravstveni sistem u Hercegovini pada na prvom koronavirusom zaraženom pacijentu. Ne kenjaj svega ti... U najsposobnijim zdravstvenim sistemima nema osiguraca u proceduri koji su efikasan protiv idota koji laze. Problem je, po izvjestavanju, sto su dva idiota namjerno dali obmanjujucu informaciju. Uslozen, po izvjestavanju, kulturalnim nepotizmom. Ali neki vole za sve krivit sistem!
@Garamond Da je kojim slucajem prica: - doktori nisu insistirali da se ova dvojca testiraju na covid-19 - nakon saznanja nisu izolovali osoblje koje je bilo u kontaktu s ovo dvojcom - nisu dali javnosti informacije o slucaju Onda bi rekao da prica o losem sistemu ima argumente. Kako bi to autor postavio sistem bolje u ovom slucaju?
@Garamond Recimo, sistem je mogao usvojiti protokol da se u uslovima visokog rizika na zarazu virusom, svi pacijenti sa respiratornim problemima, visokom temperaturom itd, obavezno prvo testiraju na corona virus. Bez obzira gdje su boravili. Uz propisane mjere zaštite osoblja i pacijenata na klinikama.
Prikaži sve komentare (151)