Komentari (97)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
predrasuda je dijagnoza ovog podneblja, drago mi je da vam ide posao i nadam se da ce te se prosiriti 😊
Svako prase misli na se. Sto znaci: Rimovana P kaze da svako treba da misli na sebe, ali ne treba biti egoistican kaoprase.
Nek(a) se svaki Hase brine za se. Sto znaci: Rimovana P koja porucuje da svako treba da se brine za sebe.
Najveca je pobjeda oprostiti dusmanu. Sto znaci: Maksima milosrdja koja sugerira human odnos premazarobljenome neprijatelju, tur. düsman - neprijatelj.
Ucite kao da cete cijeli zivot ostati ovdje, a spremajte se kao da cete sutra da se vratite. Sto znaci: F koju su cestopraktikovali clanovi bos. delegacija koje su u doba rata posjecivali izbjeglice.
Ja u klin Sto znaci: ti u plocu. Sto znaci: Opis oprecnih stavova, neshvatanja i lose suradnje. Tj(C)era mak... i Tuk na utuk.
Ne(m)a brata dok ne rodi majka. Sto znaci: Iako se ljudi bratime, P sugerise da pravog brata moze imati samo onajako mu ga majka rodi.
Kadija tuce zenu, a siromah je hajrom cini. Sto znaci: Materijalno blagostanje ne mora biti garancija da u domuvlada sreca.
Bolje je na se nego u se. Sto znaci: Moralni princip koji istice da je vaznije cuvati zdravlje odjecom nego obilnomishranom.
Krv nije voda. Sto znaci: Opomena da se ne zaboravi krvno srodstvo i sve obaveze koje iz njega proizilaze.
Papanska satrologija. Sto znaci: F oznacava Seljacku politiku, kada neko namjerno hinjski postupa prema drugima.
Djevojacka pamet Sto znaci: rosa na listu. Sto znaci: Ironican komentar na lakomislenost djevojaka.
Pogledaj jos jednom, to niste ne kosta. Sto znaci: P je savjet onome ko se dvoumi da nesto kupi, time ce uocitikvalitet ili manu onoga sto zeli kupiti.
Svraka iz sokolova gnijezda. Sto znaci: P je komentar koji se odnosi na osobu koja nije dostojna svoga porijekla,obitelji i uopce grupe kojoj pripada.
Rad nosi nagradu na svojim ledjima. Sto znaci: P kaze da svaki rad mora donijeti zaradu.
Sve ima svoju cijenu osim postenja. Sto znaci: P naglasava vrijednost i nepotkupljivost ljudskog postenja, odnosnocasti, Svaka roba ima...