Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zeljeznice - stub razvoja svake drzave
Osim kod nas...mi smo cudna sorta...kod nas je sve drugacije...
željeznice moraju uzeti u svoje ruke prevoz nafte. tj. mora se preovz nafte izbiti iz ruku kamiondžijskog lobija. nigdje u svijetu naftu većinski ne prevoze privatnici, samo kod nas, zato imamo 2 problema: visoke cijene goriva (kamiondžije diktiraju cijene) i loše poslovanje Željeznica (koje se bave sitnim poslom - preostalim tranzitom)
Zakon o zaštiti životne sredine --> zabrana prevoza nafte drumskim saobraćajem --> jedini mogući prevoz --> ŽELJEZNICA! Dvije kompozicije cisterni stoje u Maglaju, bezbroj u terminalu u Blažuju, i po ostalim stanicama, i onda se neki žale gužve na cestama?
"elektrifikacija pruga Doboj-Tuzla-Zvornik" Tu priču slušamo 20 godna,bando banditska,ja sam je mog'o za 20 godina staviti pod napon,to je nekih 60 Km pruge,PUUUUU
"Dugovanja Željeznica FBiH po svim osnovama iznose oko 600 miliona KM", MA BRAVO za odgovorne za ovaj dug ... jos bolje sto ste se sjetili tek sad, i sto niste reagovali kad je dug bio 1 milion (a i to je previse) ... ALI NEMA VEZE UZET CE VLADA KREDIT OD 800 miliona pa cemo mi to vracati narednih 200 godina... Jeb.Em svim odgovornim mater!
*** pushish thompose .. vecni *** ... nuff said a kako ces ga ti punog vukova....
rjesenje je vrlo jednostavno samo da politicari nemaju oraha u dzepovima, donijeti zakon po kojem iskljucivo zeljenica moze prevoziti goriva, zeljenicarima novac, drzati porezi, tajkunima manje sivog kapitala od svercanja
commi ne senjaj .. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cI_3BXerPkI
....bravo, idemo jos jace, jos vise za razvoj nase Bosne i Hercegovine....
da je 1kg-! KM,to je 5,3 miliona KM bravo zeljeznice,nedajte samo da lopov kakav udje medju vas!
1KM*
1KM*
Prevezeno je bar za jednu polovinu vise putnika, ali na zalost ne kupuju svi kartu vec daju u dzep direktno kondukteru..ali valjda poostre te kontrole da ne bude vise npr.doslo u SA samo 100 punika sa sjevera a 500 ih uslo samo u Zavidovicima u voz.
jes vala i mene su do čapljine prevezli :D
Toliko moj komsija Ruzdija prevuce sa tamicem za jednu sezonu al hjde bice bolje
Da Ruzdija prevuce toliko i da tovari po 10 tona...morao bi imati oko 530 000 utovara...da vozi po 5 km on bi za sezonu presao 2650000km, sa maksimalnom brzinom tamica od 60km/h vozio bi 44166sati, a godina ima oko 8700 sati :D
nisi shvatio poentu al veliki lajk za trud i racunanje :)