Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Već godinu dana priča Nikšić o "skorim reformama". kad ih donese vrijediće 1000 KM ko 500 kad ih je počeo najavljivati. Biće realno smanjena najniža plata.
Hajmo socijaldemokrate, dajte malo socijaldemokratije i radničkih prava. Šta poslodavci imaju sa reformom zdravstvenog sistema? Da ne planiraju praviti privatne bolnice koje ćemo masno plaćati?
Sve je to isto, za "radnicka" prava moraju negdje uzeti pare, a gdje ce ih uzeti? Zna se gdje... Nece od sebe sigurno, tako da -poslodavci itekako imaju veze sa zdravstvenim sistemom, koji, kod nas ne postoji... Postoji nesto na papiru, ali to nije zdravstvo, nego pljacka koja te kosta u vidu nekih 4000 KM godisnje. Te pare trebaju da vrate svima zadnjih 20 godina koje su krali od ljudi!
Samo da se sastanći i sve što se obeća ništa od realizacije npr obećano povećanje minimalne plate ništa od toga. Nemoj samo da njima političarima fali a i biznismenima da se mijenjaju auta švalerke putovanja po nekim destinacijama koje jedva i na karti nađu sreća postoji gugl
Zasto je tesko smanjit poreze na dobrinose i onda povecati plate..
Laletibra Pa pogledaj svakodnevno povecanje cijena jarane to nije normalno. Kakvi kur***vi poslodavci to su obicni sverceri trgovacka mafija. Svaki proizvodjac hrane je ucijenjen od tih "poslodavaca" koji gule radnike a istovremeno finansiraju "svoje stranke" i povecavaju svoju dobit na cijenama. Majku im j***m sjeme im se zatrlo. Nek neko od tih šugavaca i bijednika pokaze otpremnicu robe po kojoj cijeni je nabavljaju a po kojoj prodaju.
Koje reforme? Ponavljate kao papagaji jedno te isto.
Ovom politikom ovi robovlasnika bice ili ces radit kod njih za mizeriju ili ce skidati sa biroa ako odbijes a stime gubis i zdravstveno ovim jedno 70.000 ljudi u Fbih ce izgubit zdravstveno osigiranje. Ovo je politika trojke da bi namaknuli pare svojim pajdasima.
Zemlja sa toliko potencijala ali je opljačkaše nehljebari.
Pa imal ista za onih 400 km povecanja
Radi pa ces dobiti niko ti na guzove nece dati a ako ti se ne svidja razguli ili idi u bogomolju.