Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Proizvodili bi mi iz uglja a vi bi pisali pohvalne tekstove o tome i umanjivali zagađenje da amerikanci nisu zabranili Elektroprivredi da nam Kinezi prave blok 7. Mi ćemo to američko izvoljevanje Kinezima platiti par stotina miliona maraka a zatim krenuti da uvozimo struju iz Srbije koja se obavi od našeg uglja. A, nama će Murphy zamazati oči uvođenjem sankcija prvom pomoćniku drugog sekretara pomoćnika načelnika za urbanizam opštine Čajniče. Meću nam ga ameri, pravo.
Nema zime dok je chumur ne ugrije i nema klvalitetnog politickog pokreta zelena agenda bez kvalitetnih kalcificiranih zlijezda uz prisustvo nanocestica i spike proteina! Sta narod zna sta je manipulacija!
Bosnjo.Nek mu je struja jeftinija, da ustesi 50KM. Nema veze sto ce dijete vodat po inhalacijama i sto ce mu stanovnistvo oboliti od raznoraznih oboljenja.Kakva termoelektrana u brdovitom podrucju.Ja mslm mi cemo se buniti i ako nam rudnik litijuma ne otvore u Bosni, jer toboze jeftinije ce nam baterije biti......
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Garant u Njemackoj, Poljskoj, Bugarskoj, Rumuniji, nastavi niz.. Prica o zelenoj energiji pada u vodu cim se javi nestasica ili visoka cijena struje na trzistu pa se odmah pale termo i nuklearke a nas u isto vrijeme ubjedjuju da trebamo da gasimo TE Tuzlu. Moze cim Poljaci postanu energetski odrzivi bez svojih termoelektrana koje proizvode 90%+ struje u toj drzavi.
Bez vode i uglja ne bi imali dovoljnio struje,kad bi na svakoj kući bili solarni paneli i vjetrogenerator...sunca i vjetra nema uvijk,danonoćno.
Vjetroelektrane neisplative! Struja dobijena od njih je preskupa zbog skupog održavanja!
Pozatvaras nuklearne elektrane, ostavis termoelektrane, proizvodis 5-10% stetnih emisija na globalnom nivou, i hvalis se svojim vjetroelektranama, dok u isto vrijeme vrsis pritisak na male zemlje da se odreknu energije uglja. Naravno, govorimo o Njemackoj, nasem velikom ''prijatelju''. Jbo te, od ovolikih prijatelja tipa Njemacke, Rusije i Amerike, ne znam kako jos uvijek postojimo.
A struja nikad skuplja
Jesu one danske vjetroelektrane na otvorenom moru. Ovo na kopnu gdje je prosjek brzine vjetra 5 m/s je talašika.
Jaro moj zivim u danskoj a nikad struja nije bila skuplja.
Lažu ko psi
Zato je cijena zakucana.
Kako se statistika zloupotrebljava??? Pise da su vise energije proizveli na vjetroelektrane, a ne pise da su energetski potpuno zavisni...
Njemacka vraca ugalj. Zelena energija je ubleha.
jest kad su naivci zahvaljujući svojim zelenima ugasili nuklearke, no ne bojim se ja za njih i kad su najgori od nas su bolji za dva koplja.
Evo vidimo kako se moze. Medjutim, sad ocekujem zaposlene u nasoj EP i njihove istomisljenike da nam sole pamet kako nema klimatskih promjena, ni zagadjenja i da nema nista bez uglja i nafte i kako je svako drugo rjesenje preskupo.
I kolika je ta cijena iz vjetro?!Što to ne kažete?Koliko je kWh u Danskoj?
ca.40-50 cent, katastrofa
a na nivou godine?