Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko ima zemlje i volje da sa nje zarađuje zašto najviše maline. Ima i lješnjak i aronija .....i borovnica koju sam prošle sedmice platio 12 KM 1 kg.
ma jok bola. Ljudi se dopovezali malina i smilja, kao da je neko zabranio da se bilo shta drugo sadi.
Aferim za USK. Šteta što su se uopšte dopustili ovoliki stresovi jadnim ljudima, nadam se da im nije puno uroda propalo čekajući.
Da li je u BIH protv zakona da se neshto posadi, a da nisu maline ili smilje? Jeble vash vishe i maline i smilje.
e jest vam rješenje, dati poticaje otkupljivačima?
Malinjake niko ne pljacka. Znaci da ne vrijede. Ono sto vrijedi se pljacka, a ko pljacka taj i vrijedi. Ko radi te maline ne vrijedi. 1000kg malina = 1000KM, a 1000KM = 1 Telefon. Da je Telefon 1000kg malima a ne 1000KM, bio bi skup.
Po sistemu vlade USK? Ako se ne varam neki dan lik iz Cazina zapalio svoj malinjak?! Znaci po tom sistemu - treba sve zapaliti??? Zemljo otvori se..ali progutaj SAMO nase vlastodrsce...
Da malo j e b e m ovim iz klix redakcije m a t er
Kakva je subvencija u pitanju i zasto se daje otkupljivacima?
Ovo je zavaljivanje hladnjacara,U lageru imaju proslogodisnje zalihe koje nisu mogli prodati po cijeni vecoj od 1,8 euro a sada ce ih sa preradom doci skuplja.Malinari gasite struju,pokupite kablove i kuci.
Ja sam svoje maline sve pocupo popalijo dao kravama da prozderu i bacio niz potok nedam bez 5km ni fening nize pa crklo da crklo
BIlo bi bolje da si kravama dao djeteline, i to najbolje one pokošene i presovane kad malo odstoji. Od toga im mišićno tkivo naraste maksimalno da nikakvi hormoni rasta nisu potrebni u hrani, a jeftino. Posij djeteline i pokosi za ishranu krava, od veće količine mesa koje krave od tog dobiju, profit skoči za najmanje trećinu.
Ako će država određivati cijenu maline, koza, puževa, što je onda slobodno tržište? Čak se ni u socijalizmu, država nije ovoliko "miješala", a na prigovore da mladi odlaze jer nema posla, brane se da oni ne otvaraju radna mjesta niti grade fabrike. Ali se itekako mješaju novcem poreskih obveznika, kako bi stranačke vlade osiguravale glasove.
Slobodno trziste, cijene se formiraju na osnovu ponude i potraznje. Nema se sta drzava mijesati. Ako ti se ne dopadaju pravila igre, onda nemoj ni pokretati biznis.
kakvo slobodno trziste, otkupljivaci ucjenjuju proizvodjace da bi oni prodali po 5x visoj cijeni...
@Sinama Pongolle Otkupljivac je privatno lice, on moze ponuditi koliko hoce. On moze ponuditi pet feninga za kilu malina, pa tu kilu poslije predati za 100 maraka ako moze. Ako ti se kao proizvodjacu ne dopada njegova ponuda, onda mu nemoj prodavati, i tu prestaje sva prica.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)