Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Zenici bastionu SDA u TC Dzananovici pojam je vidjet pdv racun u ugostiteljskim objektima. Tuzla kafici kucaju pdv racun tek za osnovno poslovanje i onda kukaju kako je SARAJEVO krivo sto nema para. Pekare, cevabdzinice mobitel servisi i frizerski saloni su nedodirljivi. Patriote
Zenica 100k stanovnika - juli fiskalizirani promet 226,4 mil. KM, per capita 2.264 KM. Tuzla 100k stanovnika - juli fiskalizirani promet 291,6 mil. KM p.c 2.916 KM. Zapadnohercegovački kanton (Široki, Grude, Posušje i Ljubuški) 80k stanovnika - juli fiskalizirani promet 338,2 mil. KM - per capita 4.227 KM. To su podaci porezne uprave po općinama.
Zamračimo mi u Zapadnoj Hercegovini dosta prometa, nije to neka tajna, ali opet po glavi stanovnika fiskaliziramo najviše prometa i uplatimo puno više indirektnog poreza od općina poput Zenice ili Tuzle koje imaju puno veću koncentraciju stanovnika i poslovnih subjekata.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Vise se puta Gospa ukazala u Hercegovini nego inspekcija.
Sljedece sedmice opet kontrola, a stanje se nece promjeniti. Treba uvesti vece kazne, i to retroaktivna naplata na osnovu procjene. Postavi te covjeka koji biljezi goste i onda na osnovu toga ide kazne za zadnjih 5 godina i naplata ne placenog poreza.
drago mi je da se ima gdje prijaviti. odsad prijavljujem sve redom
Dok god svaki građanin ne bude prijavljivao neregularnosti, ovo će sve biti sitnice. Državni aparat treba prvo informirati građane gdje se mogu prijaviti neregularnosti, i garantirati im privatnost i zaštitu.
To je ta ugroženost Hrvata nema poreza u Hercegovini nema prijava nema fiskalnih kasa samo keš.Ugroženost.
Da bije 1,7 miliona radnika na crno,možda je greška
Udarili na radnike sirotinju
Cuuuj, 17 ih cak ima,aaaa za nepovjerovat
U Čapljini
Sta ce ovo biti pa je inspekcija otkrila i ovaj dio BiH?
To je samo 1% sta se sve dole radi
Svaka privatna firma ima minimum 3 neprijavljena radnika, i svaka ali bas svaka firma uplacuje minimalnu platu radnicima na banku, a na ruke im daje ostatak. I to svi znaju, opšte poznato ali prolazi. Pisham se i u inspekciju g0vnhastu
sta ce ovo biti, nevrijeme u najavi