Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gledam sad na dnevniku kako je predstavnicima boračkih,rvi i ostalih super dobro i kako ova vlada ne treba dati ostavku...Oni ne predstavljaju borce niti invalide,oni sebi pune džepove i zato im je dobra vlada...Borci treba da vu smijeniti prvo svoje predstavnike jer idete u propast..
njima je dobro,i oni su svi stranački igrači,trebaju borci da se probude i da se bore za svoje bolje sutra a ne da čekaju da se ovi kriminalci i dezerteri bore za njih,vidimo kako se bore dugi niz godina
Podržavam te,oni što se uz Heleza predstavljaju kao neki predstavnici boračkih organizacija,su kupljeni jadovi za sitne interese i ne predstavljaju ni jedan posto boračke populacije,pa jadni su oni kada podržavaju kontinuitet razvratnog Heleza i vlade u kojoj je on vajni ministar.Pa gospodo borci,shvatite već jednom,da nas ovaj ministar prvo podijelio pa sad nas zavađa.Vrijeme je da imamo samo jednu boračku organizaciju,jer smo bili jedno i kada smo se borili.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Pa ovo i jeste posljedica Vladinih "pozitivnih" poteza i iskoraka .. da nisu bili toliko "pozitivni" narod bi mozda i jeo iz obecanih zlatnih kasika. OTKAZI BANDO LOPOVSKA .. svi redom da vam nebi prema domovima krenuli !!
Zapadni naučnici su otkrili da je psihopate najlakše prepoznati po 1.) patološkom laganju, 2.) potpunom nedostatku grižnje savjesti i 3.) potpunom nedostatku suosjećanja prema drugima, što se zove empatija. Psihopate pate od potpunog nedostatka bilo kakvih normalnih ljudskih osjećanja i konstante paranoje. Čovjek je dualističko biće sastavljeno od materije i ne-materije. Kada ova nematerijalna strana dualističke strane čovjeka odumre radi grijeha i materijalizma, čovjek postaje prazan poput ljušture i bezdušan kao - zombi. Na zapadu za njih kažu – psihopate, a u našem narodu ih zovu bezdušnici. Odlaskom jednog bezdušnika ništa se neće promijeniti, na njegovo mjesto će doći samo njemu sličan psiho-patogeni zombi. Ovdje je problem u bezdušnom psiho-patogenom ljudskom resursu koji je generiran u vrhu državnih institucija i koji se klonirao od vrha do samog dna punih 20 godina. Psihopate ne mogu surađivati sa normalnim ljudima jer nisu na istoj frekvenciji. Kad jedan psihopata dođe u vrh, on prepoznaje sebi sličnog psihopatu jer sa normalnim čovjekom ne može surađivati, zatim ovaj klonirani psihopata ispod njega postavlja sebi sličnog psihopatu (bezdušnika) i tako se generiraju i redaju od vrha do samog dna hijerarhije. Psihopatija uopće nije psihička bolest, već samo jedno mrtvo stanje duše – bezdušno.
Rjesenje: vanredni izbori ali pod sljedecim uslovima: - pravo na ucesce na izborima nema nijedna stranka koja je ikad bila u vlasti od '95. do danas. - pravo na ucesce nema niko koji je ikad bio zaposlen u nekoj od javnih institucija od '95. do danas. - pravo na ucesce nema niko koji je ikad bio i u jednoj politickoj stranci koja je ucestvovala i u jednoj vlasti od '95. do danas. Ovako ima nekih sansi da se bez vecih posljedica istjeraju bilmezi i stranke koje su pustale korijenje sve ove godine, kao i da se na njihovo mjesto nece ustoliciti neki njima slicni.
Koja stranka po tebi bi imala pravo da ucestvuje, pa sve su stranke ucestvovale u vlasti od prve KPJ *(SDPa) SDA, HDZ,SDS,SBB,NASE STRANKE,VASE STRANKE,do zadnje DF da ne nabrajam izmedju dalje? Pod 2 mi se jos vise svidja Nema niko pravo da se kandiduje, izgleda tako dodje!
Brzi, jel ti znasbkoliko uopste postoji stranaka u BiH a koje nikad nisu presle cenzus zbog ove nekolicine vecih? Pronadji na internetu koliko partija ima u BiH pa se javi. Sve te stranke bi trebale imat pravo na kandidaturu. Takodjer, nije svako radio u javnoj instituciji, mnogi su citav svoj radni vijek proveli kod privatnika tako da nije da se nema ko kandidovati. To sto ljudi kao ti misle da u cijeloj zemlji postoji samo nekoliko partija i da je svako radio u javnoj instituciji je problem naseg mentaliteta koji imas i ti. Ako se ovakvi potezi ne povuku bice sjasi Kurta da uzjase Murta i dzaba ovo sve.
bravo za borce. istina, prvo trebaju ocistiti svoje redove, jer ima dosta tzv. boraca koji dzaba primaju visoke penzije. takodje, ima dosta tzv. invalida koji su zdravi ko dren,a primaju kojekakve invalidnine koje su uglavnom sredili preko korumpiranih ljekara. naravno, i ti ljekari su dobili posao preko stranke, a fakultete zavrsavali po kojekakvim selima.. uglavnom, PUNA PODRSKA ISTINSKIM BORCIMA I PRIPADNICIMA ARBiH I HVO(koji nemaju zlocinackih optuznica). pravi borci i RVI kao i civilni invalidi zasluzuju da imaju pristojna primanja/ penzije, jer njih svakako brojcano nema puno. jos kad ociste one dzabahljebarose, primanja istinskim predstavnicima tih kategorija bit ce zadovoljavajuca, kao i ČAST. sramota je da je vlada našla praviti uštede na vojsci, a primaju plate od 5000 KM
Smjenit cete ovu garnituru koja dvadeset godina nije ucinila nista iz razloga toga sto je Deyton omca oko vrata svih Bosnjaka i Bosnjackih politicara.To stanje je uzrokovano kocenjem onih koji nevole Bosnu prije svega srpskih politicara na celu sa separatistom Dodikom na celu i hinjavim ,dvolicnim hrvatskim politicarima koji jedva cekaju da Bosne i nas vise nema.Sutra ce doci novi Bosnjacki politicari izabrani od vas koji nece krasti ,gomilati bogatstvo ali ni oni kao takvi nece nista promijeniti jer navedeni separatisti i ubice Bosne nastavit ce istu politiku.Samo drugi Deyton,jaci uticaj Amerike moze nesto promijeniti ili rat kojeg ne bih zelio nikom.
Niksic i Helez gori od cetnika
Seljacino! Helez je stao i protiv suda da zastiti i da odvoji one koji su branili ovu drzavu od onih agresora i domacih izdajnika Babbinovaca koji hoce ista primanja kao borci koji su dali svoje zivote i dijelove tijela za ovu drzavu i za nas!
protiv koga je stao? pa prvo se rapsitaj gdje je to helez ratovao i na kojim linijama, obicni kurircic, a drugo odvojio je jna generale koji primaju penzije po koeficijentu 1.8 i generale armije koji primaju po 1.4, bravo, bas ih je odvojio A sto se babinovaca tice: Naravno da tu nešto ne štima, a kakav karakter ima ministar Helez neka poslužiti njegova konkretna podrška upravo inicijativi za ocjenu ustavnosti Zakona o pravima branitelja iz 2004. godine. Dakle, prije devet godina ministar Helez se zalagao za prava „autonomaša“, a danas na to za što se zalagao jednostavno pljuje. Pored ministra Heleza, tada se podršci prava „autonomaša“ između ostalih pridružio i Helezov šef Nermin Nikšić. samo sto ti imas slabo pamcenje
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Fahrudine Abdicu razbit ce ti se sve ovo sto si iscenirao na kraju od tvoj nos. Zapamti !
podrška vladi protiv povampirenih građana
Gadna je ona kletva: Dabogda imao,pa nemao.
ova bagra od vojnih penzionera samo lovi u mutnom u ovoj situaciji moj skolski drug je 1965 godiste i u vojnoj je penziji dok demobilisani borci sa 40 godina staza ne mogu u prnziju jer im nisu uplačeni doprinosi kada su niksić i helez dali u proceduru da svi demobilisani borci sa 65 godina odu u penziju ova udruženja i generali su se se zalili ustavnom sudu jer bi time bile ugrožene njihove nezalužene penzije , i sada je zakon na čekanju do daljnjeg.
niksic je u penziju uvalio jna generale, a nasim borcima smanjio(citaj ukrao) penzije. a lazes da je neko sa 40 god staza nije u penziji u penziju ne idu borci, nego oni koji su uplacivali doprinose
hamoo, jesu li vojni penzioneri krivi sto drugim ljudima nisu uplaceni doprinosi? istinskih vojnih penzionera je malo, ali onih satelita koji su dosli do toga preko stranaka je puno. njih se treba rijesiti. to je helez najavio, ali nesto mu se drugo osladilo. sta li? sramota je da drzava pravi ustede na vojsci, a drzavnici primaju plate od 5000KM. revizija vojnih penzionera i rvi je potrebna, ali prava revizija. da se sve prečešlja.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Je li ovo Fahro sastavljao?
Ako ima gresaka onda jeste, jer je i on sam od sebe greska!
Sta reci sem BRAVO!!
Ja na slici ne vidjeh ti umirovljenika. Jel to do mene?
Sa 40 godina života i godinu dana rada u vojsci i odmah vojni penzioner...Malo sutra
klasicna laz po pamfletu