Rjesenje: vanredni izbori ali pod sljedecim uslovima: - pravo na ucesce na izborima nema nijedna stranka koja je ikad bila u vlasti od '95. do danas. - pravo na ucesce nema niko koji je ikad bio zaposlen u nekoj od javnih institucija od '95. do danas. - pravo na ucesce nema niko koji je ikad bio i u jednoj politickoj stranci koja je ucestvovala i u jednoj vlasti od '95. do danas. Ovako ima nekih sansi da se bez vecih posljedica istjeraju bilmezi i stranke koje su pustale korijenje sve ove godine, kao i da se na njihovo mjesto nece ustoliciti neki njima slicni.
Koja stranka po tebi bi imala pravo da ucestvuje, pa sve su stranke ucestvovale u vlasti od prve KPJ *(SDPa) SDA, HDZ,SDS,SBB,NASE STRANKE,VASE STRANKE,do zadnje DF da ne nabrajam izmedju dalje? Pod 2 mi se jos vise svidja Nema niko pravo da se kandiduje, izgleda tako dodje!
Brzi, jel ti znasbkoliko uopste postoji stranaka u BiH a koje nikad nisu presle cenzus zbog ove nekolicine vecih? Pronadji na internetu koliko partija ima u BiH pa se javi. Sve te stranke bi trebale imat pravo na kandidaturu. Takodjer, nije svako radio u javnoj instituciji, mnogi su citav svoj radni vijek proveli kod privatnika tako da nije da se nema ko kandidovati. To sto ljudi kao ti misle da u cijeloj zemlji postoji samo nekoliko partija i da je svako radio u javnoj instituciji je problem naseg mentaliteta koji imas i ti. Ako se ovakvi potezi ne povuku bice sjasi Kurta da uzjase Murta i dzaba ovo sve.
Prikaži sve komentare (59)