BiH
19

Vojni osiguranici: Ovakva vlast ne može riješiti probleme građana jer je i sama problem

FENA
Upravni odbor Udruženja penzionera vojnih osiguranika u FBiH na današnjoj sjednici podržao je zahtjeve obespravljenih građana BiH iskazane na protestima u mnogim gradovima BiH, istaknuo da ne podržava paljenje državnih institucija, te od nadležnih organa zatražio da zaštite te institucije.

"Podržavamo opravdane zahtjeve obespravljenih građana Bosne i Hercegovine iskazane na protestima u mnogim gradovima BiH. Penzioneri vojni osiguranici u FBiH su žrtve korumpirane i nesposobne Vlade Federacije BiH. Ovakva vlast u FBiH ne može riješiti probleme građana jer je ta vlast i sama problem", navodi UO Udruženja penzionera vojnih osiguranika u FBiH.

U saopćenju za javnost UO Udruženja ističe "Ne podržavamo paljenje državnih institucija, te tražimo od nadležnih organa da zaštite institucije BiH“.

"Tražimo neopozivu ostavku Vlade FBiH, jer je ista generator krize i svih problema u Federaciji BiH. Smatramo da pored izvršne vlasti u F BiH najveću odgovornost za stanje u F BiH snose pravosudne institucije u FBiH (tužilaštva i sudovi), jer ista su politički instruirana i godinama u ladicama drže prijave i ne vrše procesuiranje kriiminalaca iz aktuelne vlasti.

Premijer Nermin Nikšić i dalje pokušava manipulisati s javnošću tvrdnjom da su 'boračka udruženja uz Vladu FBiH'. To nije tačno, uz Nikšića i Heleza i korumpiranu Vladu FBiH su oni koji su se okoristili na nelegalan način, pa tako i pojedini predstavnici nekih boračkih udruženja koji posjeduju debele policijske dosjee", navodi UO Udruženja penzionera vojnih osiguranika u F BiH u saopćenju objavljenom nakon sastanka na kojem su razmatrana najnovija događanja u BiH.