Komentari (163)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
_"Jedna od prvih mjera koju je Vlada Federacije BiH usvojila bilo je donošenje moratorija na sva zapošljavanja u javnom sektoru. Ova mjera će biti na snazi do daljnjeg, a namjera je da se prirodnim odlivom radne snage smanji broj zaposlenih, te da se i na ovaj način umanje troškovi po osnovu plate, čime se postiže smanjenje od 15 miliona KM." Kako si samo smiješan. Moratorij na zapošljavanje u javnom sektoru? Napravili ste moratorij tek onda kada ste zaposlili sve svoje rođake, rodice, prijatelje, žene, djecu i pretrpali javni sektor.. Sada se lupate u prsa sa moratorijem? Druga glupost, nemoguča glupost koju je jedfan premijer izgovorio je da je namjera da se prirodnim odlivom radne snage smanji zaposlenost u javnom sektoru? Šta Novaliću podrazumjevaš pod prirodnim odlivom? Da li će se čekati smrt da bi se javni sektor rastzeretio od prekomjerno zaposlenih? I samo tako bi se smanjili troškovi po osnovu plaća??? Pozitivno bi bilo da si pomenuo smanjenje plaća uposlenim u javnom sektoru. Uštede bi bile ogromne. U sve se može dirati, ali vaše plaće su nedodirive, zaštićene, pa makar i država totalno nestala, vaše plaće moraju egzistirati.
I fol će kresati javnu upravu,hahaha,a tamo njihovi glasači amidzici i daidzici,uhljebi koji žive godinama u jednom drugom duševnom stanju,i drugoj dimenziji u odnosu na nas obične smrtnike
Zasto ne bi prodali telekom,elektroprivtedu i rudnike? Nema te gfje drugo krasti i zaposljavat svoje!!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
_"Agenda utemeljuje pokretanje procesa oporavka ekonomije, ekonomskog rasta i zapošljavanja, zato njeno provođenje počinje odmah i bez odgađanja. Međutim, ovo je posao koji se ne dešava preko noći ili tokom jednom mandata, te bih podsjetio javnost da su se na njeno provođenje obavezali svi relevantni društveni i politički faktori u BiH." Indirektno si Novaliću kazao da vi koji ste u mandatu, NISTE SPOSOBNI uraditi ništa povodom agende. Nemate ni kapacitet, znanje, niti snagu, a ni volju da bilo šta uradite pozitivno za ovu našu Državu i narod koji ste doveli na prosjački štap. Govoriš o enormnim zaduženjima? Pa šta vi radite? Prihvatate sve što evropska zajednica postavi, samo radi novca, tranše MMF-a. Znači, nastavljate nas zaduživati ne radeći ništa. Drago bi mi bilo da EU prepozna da ste vi najobičniji oratori, prevaranti i da vam se sve svodi na "treba ovo, treba ono". Zbog vas će nam svaka pomoć biti uskraćena. Neradnici, ne radite ništa, zbog toga i zavisimo od tuđe pomoći.
Ti si izgleda pao s Marsa. Pa Novakic je covjek iz privrede i nema nista sa ovima koji su do sada sve to radili i zaduzili. Koga ti to tjeras? Covjek uvodi reforme nije ih jos zavrsio. MMF je zbog onoga sto su prije njega ucinili. Jel ti to stvarno ne znas ili se pravis lud!! Da bi odrzali tu jebenu likvidnost i zbog postupaka onih prije njega sada treba MMF.
SDP kriv zato sto je SDA opljackala citavu Privredu Federacihje ctokom i iza rata,sto su ostavili pola miliona ljudi bez hljeba? SDP kriv sto je SDA kocila 4 godine usvajanje seta zakona o odizimanju nelegalno stecene imovine,pa bi sa provodjenjem tog zakona 90% SDAovskih tajkuna,koji se ovdje predstavljaju poslodavcima,zavrsilo iza restetaka. KAko se SDA pojavila na politickom nebu Bih prije 25 g ,gradjani ove zemlje,nikada u svojoj istoriji nisu zivjeli gore,to znaju i ptice na grani.
Od ove milijarde, SDA-ovci će ponijeti bar 950 miliona! Pogledajte spiskove za isplatu. Krađa na najperfidniji način - sve po zakonu!
čuj milijardu, što se vadi zato što je donio zakon na silu.
Hizmo kaze fadile da rasceras tu mraku neradnichku namah,i da ovoj sichi sto radi u privatnika malo olaksah,fala fadile znam das uschinit
TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Premijeru, stvari nisu crno-bijele! Jedan dio "tereta" spada zbog sudova koji štite neradnike i presuđuju u njihovu korist, a drugi dio je dug poslodavaca (lopova, tajkuna...) prema radnicima kojima su osporena sva prava.
majstore haj tio meni daj 5000 km jer si se ogrijesio od mene. O CEMU PRICAS DOK SU IM TREBALI GLASOVI POTPISIVALI SU (VLAST) KOLEKTIVNE KAKVE SU ZELJELI.KAD IM SE ODBILI O GLAVU(TUZBE) SAD SVE VRACAJ. KAO STO REKOH HAJ TI MENI DAJ 5000 KM
ZNACI DOBAR RADNIK JE PO TEBI ONAJ KOJI SUTI I TRPI I NE ZALI SE AKO GA ZOVNU SA TRUDNICKOG BEZ PROTUTUZBE.HMMM ZANIMLJIVO.Po tebi "RAD OSLOBADJA".
Mudro zboris Novalicu. Mislim da ovi potezi nece odgovarati nikome a ponajvise SDA. Misljenja sam da boljeg premijera u gore vrijeme nismo imali. Podsjetio bih da covjek dolazi iz privrede za razliku od Niksica, Brankovica ITD.
Jeste,za razliku od Niksica,ovaj je pod stecaj odveo i unistio sva preduzeca na cijim celima je do sada bio,pa su ga sad dovukli da isto uradi i sa Federacijom.
gosp. premijeru, tih 568 miliona koje spominjete ste ukrali ljudima od placa u periodu 2010-2014...sud je vec to jednom potvrdio. Obzirom da pominjete kako se ta svota nece ugraditi u autoceste, PIO i dr. pitam se u sta su ti milioni do sada ugradjeni? molim vas cijenjeni odgovor
Dobices al malo sutra. Ni te place niste zaradili. Bagro burokratska. Ako treba komandose i specijalne jedinice platiti da vam upadnu u neradnicke biroe, klinicke centre, socijalno i te usrane drzavne findove, mi iz privrede cemo opremiti policiju!!!!
[email protected] naprijed...zakinuli su i te komandose i specijalce pa vjerujem da ce biti mog razmisljanja...u kojoj si ti privredi koju mi, administracijska bagra, skupo ne placamo?..elektroprivredi? Vodoprivredi?...de prosvijetli me
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
SAMO jedne milijarde KM VRATITE ONO STO STE UZELI NARODU,PRICA GOTOVA
kraftwerk jeste da vrate 10% bili bi bolji od Njemacke,ali za krađu moraju da odgovaraju,a necmo im zaboraviti ni onih Bakirovih 100 000 radnih mjesta
Karikatura Sdaovska seljacka kriminalna,fuj!,pljuc!
I ja sam tužio i dobio tužbu kao prosvjetni radnik. Zašto ne bi? Zašto nisu poštovali ugovor, jer u protivnom do ovoga ne bi ni došlo. Ja sam svoju platu pošteno zaradio, koja se kretala od 200 - 730KM u zavisnosti od broja časova. Živim za dan kada će se tužba isplatiti jer samo tako mogu napraviti neki korak naprijed u svom životu.
Ovaj premijer od prvog dana ima moju podrsku, a ona svaki dan raste, samo napred Fadile...
ne mogu vjerovati da je i SDA poceo raditi nesto dobro
Cekaj da vidis kraj pa onda tek sudi.
sva ova prica oko zakona je samo jedna ublaha sa jasnom pozadinom: - domoci se kredita MMF-a. zakon je uslov. nakon toga idu plate za uhljebe, kupovina auta, uposljavanje rodjaka i sva dalja korupcionaska posla. nikome tu nije stalo do radnika. niti vladi niti sindikalcima.
Tako je majstore,bitno je samo ispuniti uslove Mmf-a,doci do novih sredstava,pa će kriminalna klika Sda da nastavi sa povećanjem beneficija za uhljebe u liku amidzica i daidzica,a ovaj zakon će da iskoriste samo da obicne radnike bace na dno,još veće nego na kojem su bili do sada