_"Agenda utemeljuje pokretanje procesa oporavka ekonomije, ekonomskog rasta i zapošljavanja, zato njeno provođenje počinje odmah i bez odgađanja. Međutim, ovo je posao koji se ne dešava preko noći ili tokom jednom mandata, te bih podsjetio javnost da su se na njeno provođenje obavezali svi relevantni društveni i politički faktori u BiH." Indirektno si Novaliću kazao da vi koji ste u mandatu, NISTE SPOSOBNI uraditi ništa povodom agende. Nemate ni kapacitet, znanje, niti snagu, a ni volju da bilo šta uradite pozitivno za ovu našu Državu i narod koji ste doveli na prosjački štap. Govoriš o enormnim zaduženjima? Pa šta vi radite? Prihvatate sve što evropska zajednica postavi, samo radi novca, tranše MMF-a. Znači, nastavljate nas zaduživati ne radeći ništa. Drago bi mi bilo da EU prepozna da ste vi najobičniji oratori, prevaranti i da vam se sve svodi na "treba ovo, treba ono". Zbog vas će nam svaka pomoć biti uskraćena. Neradnici, ne radite ništa, zbog toga i zavisimo od tuđe pomoći.
Ti si izgleda pao s Marsa. Pa Novakic je covjek iz privrede i nema nista sa ovima koji su do sada sve to radili i zaduzili. Koga ti to tjeras? Covjek uvodi reforme nije ih jos zavrsio. MMF je zbog onoga sto su prije njega ucinili. Jel ti to stvarno ne znas ili se pravis lud!! Da bi odrzali tu jebenu likvidnost i zbog postupaka onih prije njega sada treba MMF.
SDP kriv zato sto je SDA opljackala citavu Privredu Federacihje ctokom i iza rata,sto su ostavili pola miliona ljudi bez hljeba? SDP kriv sto je SDA kocila 4 godine usvajanje seta zakona o odizimanju nelegalno stecene imovine,pa bi sa provodjenjem tog zakona 90% SDAovskih tajkuna,koji se ovdje predstavljaju poslodavcima,zavrsilo iza restetaka. KAko se SDA pojavila na politickom nebu Bih prije 25 g ,gradjani ove zemlje,nikada u svojoj istoriji nisu zivjeli gore,to znaju i ptice na grani.
Prikaži sve komentare (163)