Komentar na izjave
261

Mehmedović: Dodik ukradenim novcem može samo kupiti kartu u jednom smjeru

A. Ku.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Lider stranke Naprijed Šemsudin Mehmedović komentarisao je gostovanje predsjednika bh. entiteta Republika Srpska (RS) Milorada Dodika na Face televiziji koji je kazao kako nudi dvije milijarde KM za "razdruženje".
Mehmedović je na početku naveo da su Bošnjaci platili svoju slobodu sa više od 100.000 šehida.

"Dodik može ukradenim novcem kupiti samo kartu u jednom smjeru, prije nego završi u zatvorskoj ćeliji u Vojkovićima. Besramne laži i uvrede po ko zna koji put dopuštene su čovjeku čija je politika zločinačka, a retorika genocidna, da ih pošalje u javni prostor", naveo je Mehmedović.

Dodaje da samo Dodikov ratnoprofiterski mozak može pomisliti da bi narod koji je podnio nadljudske žrtve za slobodu mogao trgovati sa kostima svoje djece koju je ubila politika koju Dodik baštini.

"Iza provokatorskih uvreda, Dodik je sakrio i prijetnje državnim institucijama da se ukoliko budu provodili zakon neće dobro provesti u RS. Neka Dodik ako vjeruje u to što govori, i ako smije, slijedeći put ne dođe na ročište pred Sud BiH gdje su za njega tek počeli procesi. Bošnjake se ne može isprovocirati, sto Dodik žarko želi, narod koji nije ni poslije genocida krenuo putem osvete zna svoj put, a na njemu je Dodik samo prolazna opasnost. Jedna od mnogih koje su završile na crnoj strani povijesti", istakao je Mehmedović.

Stava je da se u Dodikovom nastupu osjeti ogroman strah i neizvjesnost od poteza koje je sam uzrokovao i doveo i vlastitu kožu u opasnost.

"Gospodine Dodik, vaše riječi možda još samo vama djeluju samouvjereno, ali mi nismo ovdje da pokažemo strah, niti se plašimo. Umjesto toga, fokusirani smo na izgradnju bolje budućnosti za sve. Vi i treba da strahujete, jer dolazi vrijeme kada se mora odgovarati za postupke. Ovo nije kraj nas, već kraj vaše ere starih politika i podjela. Vrijeme je za promjene i nećemo stati dok ne dođe do njih. Niti vas se stidimo niti bojimo. Istina je u našim rukama", rekao je Mehemdović.

Na kraju je poručio da žrtve nisu na prodaju.