_"Jedna od prvih mjera koju je Vlada Federacije BiH usvojila bilo je donošenje moratorija na sva zapošljavanja u javnom sektoru. Ova mjera će biti na snazi do daljnjeg, a namjera je da se prirodnim odlivom radne snage smanji broj zaposlenih, te da se i na ovaj način umanje troškovi po osnovu plate, čime se postiže smanjenje od 15 miliona KM." Kako si samo smiješan. Moratorij na zapošljavanje u javnom sektoru? Napravili ste moratorij tek onda kada ste zaposlili sve svoje rođake, rodice, prijatelje, žene, djecu i pretrpali javni sektor.. Sada se lupate u prsa sa moratorijem? Druga glupost, nemoguča glupost koju je jedfan premijer izgovorio je da je namjera da se prirodnim odlivom radne snage smanji zaposlenost u javnom sektoru? Šta Novaliću podrazumjevaš pod prirodnim odlivom? Da li će se čekati smrt da bi se javni sektor rastzeretio od prekomjerno zaposlenih? I samo tako bi se smanjili troškovi po osnovu plaća??? Pozitivno bi bilo da si pomenuo smanjenje plaća uposlenim u javnom sektoru. Uštede bi bile ogromne. U sve se može dirati, ali vaše plaće su nedodirive, zaštićene, pa makar i država totalno nestala, vaše plaće moraju egzistirati.
I fol će kresati javnu upravu,hahaha,a tamo njihovi glasači amidzici i daidzici,uhljebi koji žive godinama u jednom drugom duševnom stanju,i drugoj dimenziji u odnosu na nas obične smrtnike
Moratorij je za običnu raju, sinovi i kćeri se zapošljavaju i dalje bez ikakvog konkursa i bez procedure od strane državne agencije, po zaposlenju apsolutno ništa ne rade, zaštićeni su u svakom pogledu, zadnji primjer je zaposlenje sina zamjenika glavnog revizora ureda za reviziju u Upravu za ind.oporezivanje.
Prikaži sve komentare (163)