Kanton Sarajevo
110

Ljekarska komora osudila neodgovorno ponašanje hirurga Jusufa Šabanovića

L. K.
Ljekarska komora Kantona Sarajevo oštro osuđuje neodgovorno i neprofesionalno ponašanje doktora Jusufa Šabanovića, kojim je potencijalno ugrozio epidemiološku situaciju, odnosno zdravlje svojih pacijenata i kolega.
"Svojim činom narušio je principe Kodeksa medicinske etike i deontologije te će Ljekarska komora Kantona Sarajevo pokrenuti odgovarajući postupak", naveli su.

Podsjetimo, skandalozni korona-dernek je organizovao upravo dr. Jusuf Šabanović za svoj rođendan. Tajna zabava, s obzirom na to da je rad ugostiteljskih objekata zabranjen, kao i veća okupljanja, održana je u jednom sarajevskom restoranu bez socijalne distance.

Zbog nepoštivanja mjera kažnjeni će biti državni ministar Staša Košarac, estradni umjetnici Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke, Slađana Mandić, kao i biznismen Zijad Blekić i dekan Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić i ostali.

Službenici MUP-a Kantona Sarajevo izdali su 19 prekršajnih naloga osobama koje su identifikovali i zatekli na skandaloznom korona-derneku koji je održan iza zaključanih vrata ugostiteljskog objekta, a rade na daljnjoj identifikaciji svih koji su bili u objektu.