Novinar FTV-a
22

Još jedan novinar otišao "u politiku": Aleksandar Marković postao šef kabineta Duške Jurišić

D. Be.
Dojučerašnji novinar i reporter Federalne televizije Aleksandar Marković novi je šef kabineta Duške Jurišić, zamjenice ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlida Hurtića.

"Kabinet zamjenice ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Duške Jurišić. Radno, u punom sastavu. Aleksandar Marković od danas na dužnosti šefa kabineta zamjenice Jurišić", napisala je Jurišić na svojoj Facebook stranici.

Aleksandar Marković je bio uposlenik Radio-televizije Federacije BiH od 2001. godine na poslovima urednika Informativnog programa, reportera i voditelja informativnih emisija.

Ovim je nastavljen odliv novinarskih kadrova u kabinete političara.

Tako je Duška Jurišić, na prijedlog Naše stranke, dugogodišnju karijeru novinarke i direktorice TVSA zamjenila funkcijom u Vijeću ministara BiH.

Seid Masnica sa BHRT-a prešao u "redove" Jasne Duraković, federalne ministrice za obrazovanje i nauku. On trenutno radi kao savjetnik za visoko obrazovanje.

Adis Deljković postao je savjetnik za medije člana Predsjedništva BiH Denis Bećirovića nakon što je napustio posao urednika vanjskopolitičke emisije Global na BHRT-u. Još nekoliko osoba koje su dugo godina radile u sektoru medija postale su dijelom kabineta funkcionera koji su trenutno na vlasti.