Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
samo seljaki vozu bickle pravi frajerovi vozu ferarje i bemvejce i pojacaju muzku u avtu dase cuje
e ti si pravi onaj seljak,fuj koji si ti kreten
. |||| NACIJA DZEKO VJERA ISLAM, JEZIK BOSNJAK |||| .
DIjete koje je jako naucilo vziti biciklo se samnom vozi na trotoaru i jedna fino nacifrana starija dama reče: "Pa popgu, zasto se vozite po trotoaru, zasto niste Na biciklistickoj stazi" A gdje, gospođo, vidite biciklisticku stazu? Upitah. Ne ocekujete valjda da sa djetetom vozim po cesti, da je neni nadobudni vozac satare?
drzava treba da otkupi od ljudi sva auta starija od 10 godina ili nametne porez, a dzaba becikle svakome tko je vratio auto. napraviti trake za bicikle po cijelom gradu.
Upravo tako, u nas je to "stid" i mislimo da smo gospoda samo što sjednemo u auto, nedaj bože pješice ili biciklom odmah ispadas "seljak" ili "vidi ga, budala doktor a ide biciklom na posao kao prosijak". Za vašu informaciju, živim u jednom Švedskom gradu i imam 3-4 doktora kao komšije, jedan ide biciklom/vozom do posla jer radi 25km od ovog grada a ovi ostali svako jutro vidim kaciga/ruksak/biciklo i na posao. Ovdje normala, jedino obratim pažnju kad mi dođje neko u posjetu sa Balkana i to ga "šokira" kako švedska "gospoda" se prevoze na radno mjesto. :) Sensmoral: Neznači opanak da si seljak niti kožna cipela da si gospodin, sve je u ponašanju i djelima čovjeka/žene.
šišmišu, djelimično si u pravu vizavi tok malograđanskog mentaliteta i razmišljanja. ali po mom misljenju osnovni problem je retardiranost vlasti koja bi trebala da visokim porezom eliminiše stara auta iz prometa a zatim da investira u infrastrukturu za bicikla. onda bi smo imali manje auta, trake za bicikla a oni koji ne mogu da priušte novo auto i neće da voze biciklo, neka se udruže pa njih više plati taksi ili kombi da se vozaju okolo. GRAS zatvoriti i dati licence privatnim javnim prevoznicima da voze autobuse. Tramvaj u ingerenciju gradske uprave.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)