Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
otkud u izraelu? odnijeti su u britaniju nakon što su otkupljeni od lokalnih čobana. a fakat se jevrejima mora udovoljiti šta god požele!
Pročitao naravno i vjeruj nije teško. Imaš prevode sumerskih tekstova pa to čak ni tebi ne bi trebalo biti teško, osim ako svoje mišljenje traziš od nekog drugog.
Prevodi Zacharija Stichina sa sumerskog, samozvanog eksperta za drevna pisma čije knjige si čitao, dobri su koliko i moji prevodi sa bilo kojeg starog pisma. Sa svojom maštom prevešću ti kao i Zacharije sve što je ikada napisano egipatskim hijeroglifima, ili bilo kojim drugim starim pismom. Šarlatanstvo Zacharija Stichina, isto kao i onog hohštaplera Danikena, domišljatih biznismena koji su nanjušili tržište odnosno želju za čitanjem istorije u kojoj \"razotkrivaju\" mističnos, misterioznos na spektakularan način, mnogi ovdje u balkanskim zemljama ozbiljno shvataju. Ali dobro, želja za takvim knjigama je svojstveno određenim, mlađim godištima, ali prođe i to. Dotle Danikan na njima mlati pare i živi ko bog u vili u Davosu, kao i Stichin dok je bio živ, što je i njihov jedini cilj pisanja - pare, zarada na lakovjernima na legalan i gospodski način.
Kakvi bolan svitci? Ja sam to sve pohapao kad sam usao u hram, odnio u Rim i prodao na pijaci skupa sa robovima...
i šta piše u Kur\'anu :) ? aj kaži šta i nama neobrazovanim muslimanima.
Play games online with Gameranger for free http://www.gameranger.com/
Ah rodi ga majka pametnog. Ne samo da je procitao Kur_an, i ne samo jos i Bib_liju, nego je cak iscit\'o i sumerske tekstove pa vidi sto zna. Ne ponovilo se.
to je naše vekovno srpsko
I Bi_blija i Ku_ran su samo ušminkane prepiske sumerskih tekstova pisanih prije 6 - 7 hiljada godina.
VOZDRA CHIFUTI!! :-)
is.la,m je vjera neobrazovanih , nepsimenih i na socijali u zapadnim zemljama ..a sve je pcoelo kada je jedan napiso knjgu od dzinima pcelama i kamilama i reko im ovo je sve sto treba da znate
..ovi jevreji uvjek ispred svih..kada arapi nisu znali da postoje slova ovi pisu knjge..danas imaju 146 nobelovaca a svi mus.li.mani zajedno 6 , i to sve iz knjizevnosti
Kada su Rimljani unistavali hramove rukopisi tada nisu bili tek napisani...????
Novinari i budalaštine... \"... vjerovatno u doba kada su Rimljani uništili hram u Jerusalemu, oko 70. godine...\" \"...a stari su više od dvije hiljade godina.\" A matematika kaže 2011 - 70 = 1941... Možda su stari oko 2000 godina, nikako više, ako su pisani 70. godine nove ere, kako navode ovdje.
skrabotine nekakvih divljaka od prije 2000 godina, koga libo racku