Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svako je dozivio rat na svoj nacin. Traume ostaju. Citam neko napisao maloprije da se poslije rata jedno vrijeme saginjao na mostovima misleci da ce ga pogoditi nesto a rat zavrsen vec godinu dvije. Fazla nece da prica. Ok. Njegov nacin. Svi smo mi dozivjeli traume koji smo bili tu. Ja sam vidio kako nose oca od mog jarana mrtvog a on par metara dalje nije svjestan i ne vidi. I onda mi pricaju o Forti i izdajnicima i to balavurdija. Nisu oni bitni mi smo bitni a to ne kontate.
svaka cast legendo, da ti bog podari mirne dane i noci
I sto Fazla kaze trebala mu nestati generacija. Da a i sve ostale. Imamo svi koji smo to dozivjeli pravo da pricamo bez da nas neko sputava. Ljudi upozoravaju da to nije igra i iako ga prezivis nemas pravi mir dok si ziv. Dobro je rekao Hal Mur - Mi koji smo jednom vidjeli rata nikada vise nismo prestali da ga vidjamo. Na ovaj ili onaj nacin to je tacno.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
"dimnjacar na krovu,tvoje oci u mraku,cuprija na Drini,golub u zraku...iz inata rodjena-behar grana procvala"... Fazla je napisao neke od najljepsih pjesama za vrijeme rata i hvala mu na tome a hvala mu i sto ne da da sve ono sto smo prezivjeli ode u zaborav i danas sa svojim pjesmama.
Trebali su pozvati nekog od branitelja a ne ovu mustru s čaršije.
i recimo koja smo mi nistarija od naroda. hoce zdravku colicu koji je pobjegao (neka je) nikada nista lijepo ili se zauzeo za "svoje Sarajevo" (i to nije morao) da daju 6 aprilsku nagradu recimo pored Fazle i jos mnogih drugih! Stvarno nama glave nisu zdrave !
Sad odmah poslije ovog texta prava Zetra nekom cheetniku napuniti dzepove! Usput kod Manje na burek ! Treba donijeti Zakon na KS da se Srbijanskim pjevacima zabrani nastup na KS !
Zar ovaj hrabri nije otisao na euroviziju i ostao tamo?
bolje da nisi nista napisao
da mi je tvoju pamet ...
Dobra je pjesma! Mi jednostavno nismo više u stanju ocijeniti da li je nešto objektivno dobro, jer za nas sve ima više konotacija. Otprilike, ako ste pokušali da gledate kaubojski ili akcioni film poslje rata, pa vas nervira neobjektivnost. Jedva dočekao da gledam dokumentarce.
Fazla,istinu si rekao.Nase generacije su trebale nestati i ne samo u Sarajevu.Oni su zapoceli istrebljenje, ovi novi zavrsavaju.Nikad vise one stare i dobre raje u svim gradovima BiH.Puni su im dzepovi, a prazne su im duse.
Bravo Fazla, pjesma 1425 dana je perfektna. Ko je bio ovdje od 92-95 ova pjesma ga vrati u taj period
Da nije bilo pjesama u ratu, ne bih izdržao. Hvala svim umjetnicima koji su nam podarili prekrasne pjesme u tim najtežim godinama. Veliko je to bilo, umjetnici su dali dušu da preživimo. Hvala. fazli, Hvala Kemi, hvala drugom Fazli, hvala im.
Ni danas ne mogu poslušati Grbavicu, a da me sve ne strese, hvala Tifa, hvala svim umjetnicima.
Rat je bio zajeban ali mir je još gori za mnoge izašle iz rata.
Nije trebala nestati tvoja generacija, nego muslimani. To je bio cilj. Do kad više ovo izvrtanje i skakanje po kostima?
600+ dzamija unistenih, 300 mesdzida dok 1-2 crkve unistene, pametnom dosta
Našli pitati dezertera i on sada palamudi , fujjjjj.
Nismo svi mogli biti Rambo u ratu.Neko je više dao sa perom u ruci nego neki što su hodali u maskirnim uniformama, sa pancirima i magnumima išli sa kafe na kafu.
Gospodin pravi Fazla
gdje ćeš nestati Fazla kad si se u mišiju rupu sakrio u ratu
"Ako pitaš kako mi je,da ti roknu samo dvije sve bi ti se samo kazalo"...Monteno legenda
Mene zanima kako to da niko nije odgovarao za kokain u bananama, da je Jelka jedina oslobođena u izmišljenoj aferi "respiratori", da Dragan Čović nikad nije odgovarao za ratnu ulogu i poslijeratni kriminal, da niko iz HDZ nije odgovarao za finansijski i pravosudni kriminal, da Kabiri nije odgovarao za prijetnje gradonačelnici glavnog grada... Jel to HDZ nedodirljiv u ovoj državi?
Jeste, HDZ je nedodirljiv.