Ofanzivac Servettea
2

Stevanović se oprostio od dresa reprezentacije BiH: Želim mjesto prepustiti mlađima

E. K.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Nogometaš švicarskog Servettea Miroslav Stevanović se danas oprostio od dresa nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Objavio je svoju odluku na Instagram profilu gdje je istakao zahvalnost svim onima koji su imali određene funkcije u reprezentaciji.

"Nakon mnogo godina u kojim sam s ponosom nosio dres Bosne i Hercegovine, donio sam odluku da se oprostim od dresa reprezentacije i mjesto prepustim mlađima. Zahvaljujem saigračima, selektorima i svima koji su u ovim godinama imali određene funkcije u reprezentaciji, a nisu bili eksponirani", napisao je Stevanović te dodao:

"Hvala vam za sve! Naravno, posebno hvala našim navijačima na podršci tokom svih ovih godina. Bila mi je čast i zadovoljstvo predstavljati Bosnu i Hercegovinu i ono što sad na kraju sa sigurnošću mogu tvrditi je da sam na svim utakmicama dao maksimum. Reprezentaciji u budućnosti želim mnogo sreće i uspjeha".

Stevanović je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao 26. maja 2012. godine protiv Republike Irske, a za Zmajeve je odigrao ukupno 33 susreta i postigao tri gola.

Prije Servettea je nastupao za Željezničar, Ergotelis, Gyor, Sevillu, Alaves, Elche, Vojvodinu te banjalučki Borac kao i zvorničku Drinu gdje je i ponikao.

Podsjetimo, prethodno su se od dresa sa državnim grbom oprostili Ibrahim Šehić i Miralem Pjanić.