Prekomjerna težina
0

Nogometaš Dortmunda šokirao izgledom dvije sedmice pred veliko finale Lige prvaka protiv Reala

E. K.
Niklas Süle se udebljao (Foto: Screenshot)
Niklas Süle se udebljao (Foto: Screenshot)
Povremeni njemački nogometni reprezentativac Niklas Süle izgleda neprepoznatljivo dvije sedmice prije velikog finala Lige prvaka u kojem će njegov Dortmund odmjeriti snage s Real Madridom.

Milioneri su ostvarili plasman u finale Lige prvaka pobijedivši favorizovani PSG u dvije utakmice, a junak današnje priče je odigrao 27 minuta u revanš susretu na Parku prinčeva.

Također je bio starter u posljednjoj bundesligaškoj utakmici u kojoj su Milioneri poraženi rezultatom 3:0 protiv Mainza.

Njegova prekomjerna težina je tema koja se ponavlja u njemačkom nogometu pa Bild javlja da je sportski direktor Milionera Sebastian Kehl dao Süleu i njegovom savjetniku Volkeru Struthu nekoliko savjeta koje bi trebao primijeniti kako bi se vratio u vrhunsku formu.

Shodno tome defanzivac je angažovao čak i ličnog kuhara, no ništa se nije promijenilo te je na jednom od posljednjih treninga ove sedmice šokirao sve zaljubljenike u najvažniju sporednu stvar na svijetu.

Tako je od standardnog prvotimca postao rezervni igrač Dortmunda pa je ove sezone odigrao 31 utakmicu za Milionere od čega je 11 puta ušao s klupe.

Od posljednje četiri utakmice Lige prvaka, odigrao je samo jednu i to pomenuti duel na Parku prinčeva kada je u igru ušao u drugom dijelu susreta.

Njegova budućnost u Dortmundu je također pod znakom pitanja, Borussia bi željela da nađe kupca za njega kako bi se riješila jednog od najplaćenijih igrača u timu, no zasad im ne ide baš najbolje.

A u prilog im ne ide ni činjenica da zarađuje deset miliona eura godišnje što je plata koju će rijetko ko prihvatiti pogotovo kada je u ovakvom fizičkom stanju.