Zvanično otvoren
71

Pogledajte atmosferu prve večeri Street Food Marketa, prisutne zabavlja Aleksandra Radović

N. O.
Koncertom Aleksandre Radović otvoren je Sarajevo Street Food Market (Foto: T. S./Klix.ba)
Koncertom Aleksandre Radović otvoren je Sarajevo Street Food Market (Foto: T. S./Klix.ba)
Street Food Market Sarajevo, manifestacija koja kombinira raznoliku ponudu hrane i sjajne muzike na otvorenom, otvorena je večeras koncertom srbijanske pop pjevačice Aleksandre Radović.
Prostor marketa obuhvata dio na Vilsonovom šetalištu između Zemaljskog i Historijskog muzeja gdje su postavljene kućice za izlagače, a terase i dio ispred bine publika je preplavila već po otvorenju.

Aleksandra Radović pobrinula se da uz dobru hranu i piće za koju su zaduženi izlagači, prisutni uživaju i u dobroj muzici. Tako je Sarajlijama, ali i turistima koji su stigli na Vilsonovo šetalište izvela neke od svojih najvećih hitova.

"Beskrajno", "Pamti meBrod budala", "Živeo kraj", "Ne hvala", "Kao so u moru", bile su samo neke od pjesama koje je publika uglas pjevala sa srbijanskom pjevačicom.

Nakon što je ovog januara oduševio građane i sve posjetitelje Sarajeva, Street Food Market postao je jedan od najiščekivanijih događaja u gradu, a sada se vraća u ljetnom izdanju.

U prvoj sedmici predstaviti će se 12 izlagača, a u drugoj novih 12, a svi zajedno pobrinuti će se da Sarajlijama i svim posjetiteljima omoguće pravu gastronomsku avanturu.

Na Marketu ćete i ovoga puta pronaći od ćevapa, preko sushija i tacosa, do mediteranskih poslastica. Tu su i uvijek ukusne kobasice, pizza i burgeri koji se savršeno slažu uz hladna i osvježavajuća pića, ali i "dedin krompir" - koji je zimus imao najviše posla.

Festival hrane upotpuniti će razni sadržaji pa tako i oni za najmlađe s radionicama i predstavama samo za njih. Naravno, tu je i sjajna muzika, a pored Aleksandre Radović tokom trajanja festivala nastupit će i regionalne muzičke zvijezde poput Vanne, Sare Jo i Željka Samardžića.