"Kraj svake rasprave"
94

Hana Hadžiavdagić: Oni koji se bave drogom za mene nikada neće biti gospoda, sve se vraća na najmilijima

Klix.ba
Foto: Instagram/hana
Foto: Instagram/hana
Hana Hadžiavdagić je na društvenim mrežama uputila poruku koja se, sudeći po njenom sadržaju, odnosi na uhapšene u akciji Black Tie 2.

"Ne možeš se baviti drogom, ne možeš biti plaćen tim parama niti ih bilo kako koristiti, ako želiš da se ponašaš u skladu sa zakonom, vjerom, društvenim i moralnim normama. Nikada nećeš biti sretan i imati nafaku od takvih novaca", započela je.

Dodala je da u takvim porodicama nema mirnog sna ni sreće.

Screenshot: Instagram/hana
Screenshot: Instagram/hana

"Meni takvi ljudi nikada neće biti primjeri jer se porijeklo novaca i imovine odlično zna. Takvi za mene nikada neće biti gospoda jer su sjeli u skupi auto zarađen kriminalnom i svezali leptir mašnu kako bi prikrili sramotu. Niko nikada nije postao bogat preko noći, zapamtite to! Sve se vraća na najmilijima. Tačka. Kraj svake rasprave!", zaključila je.

Kao što je poznato, influenserica Adna Helić je u okviru spomenute akcije uhapšena zajedno s još 22 osobe iz Sarajeva, Mostara i Zenice zbog sumnje na organizovani kriminal.

Prema navodima Tužilastva Bosne i Hercegovine, od 2016. do 2021. godine organizovana kriminalna grupa, na čijem je čelu bio Adnan Smajlović, pribavljala je i prala novac koji je stečen trgovinom droge u okviru kartela "Tito i Dino".

Riječ je o organizovanoj kriminalnoj grupi koja je djelovala na području više država, među kojima su Bosna i Hercegovine, UAE, Nizozemska, Belgija, Njemačka, Južna Amerika, Južnoafrička Republika i druge zemlje.