Od 25. jula na Vilsu
329

Najbolja zabava u gradu: Street Food Market otvara Aleksandra Radović, znamo i ostale izvođače

I. B.
Stiže nam Sarajevo Street Food Market
Stiže nam Sarajevo Street Food Market
Street Food Market Sarajevo vraća se u grad, a najbolja zabava ovog ljeta započinje 25. jula na Vilsonovom šetalištu. Market sjajne hrane i muzike biti će otvoren koncertom Aleksandre Radović, a u nastavku saznajte i koji vas još izvođači, kao i gastro izlagači očekuju u prvoj sedmici festivala.
Karizmatčna pjevačica, umjetnica vrhunskog glasa i jedna od najpopularnijih pop izvođačica regije Aleksandra Radović, zasigurno će Sarajlijama prirediti nezaboravnu prvu noć na Tuborg Music Stageu Street Food Marketa.

No, ona je samo uvertira u sjajan muzički program koji nas očekuje u prvoj sedmici marketa.

Već u srijedu, 26. jula, Sarajlije će zabavljati banjalučki bend Ultrazvuk, a u četvrtak, 27. jula na scenu izlazi jedna od najvećih vokala regiona, hrvatska pop diva Vanna.

Vanna na Street Food Marketu
Vanna na Street Food Marketu

Petak, 28. juli, na Street Food marketu bit će rezervisan za nastup Mirze Pandura. Pjevač sarajevske klubske scene, zajedno sa svojom provjerenom ekipom, dobro je poznat po stimungu i zabavi na svojim svirkama, a sada će uljepšati dan posjetiteljima marketa.

Subota, 29. juli, donosi poslasticu za sve ljubitelje elektronske scene i dobre cjelodnevne zabave na otvorenom, za koju će se pobrinuti Sarajevo Matinee - trenutno najpopularniji brend za evente elektronske muzike i specijalno osmišljene cjelodnevne događaje na kojima, osim dobre muzike, posjetiteljima nude i zanimljivu kombinaciju umjetničkih performansi, muzike, slikarstva, street arta, fotografije i video produkcije.

Matinee na Street Food Marketu
Matinee na Street Food Marketu

Za dobru muziku bit će zaduženi dobro poznati 2ODD, Alain, Coem, te Petar P. i Branko Vuković.

Prva sedmica Marketa, zavrsit će se koncertom Željka Samardžića, koji će, na radost brojnih Sarajlija, izvesti neke od svojih najvećih hitova, a obzirom na činjenicu da je Samardžić poznat upravo po fantastičnoj atmosferi koju kreira na svojim nastupima, sigurni smo da će nedjelja, 30. juli, biti u znaku odlične zabave na Vilsu.

Za sjajan muzički program tokom svakog dana marketa, pobrinuti će se resident Dizzy Dee, a kako izgleda cijeli program možete pogledati u nastavku.

Sjajan muzički program prve sedmice Street Food Marketa
Sjajan muzički program prve sedmice Street Food Marketa

Stiže nam duplo više gastro izlagača

Market će za posjetitelje biti otvoren svakoga dana. Radnim danima raditi će od 15 sati, vikendom od 12 sati, dok će na dan otvorenja, program početi od 18 sati. Za to vrijeme, ukusne delicije i najbolju hranu pripremati će čak 24 renomirana izlagača hrane, što je duplo više nego u januaru, kada je market po prvi put predstavljen.

U prvoj sedmici SFM-a, za goste će hranu pripremati prvih 10 izlagača koji će predstaviti specijalitete pripremljene samo za ovu priliku.

Sjajni gastro izlagači na prvoj sedmici Marketa - Sombrero, Nune, Burgerizam i Palačinkara Q
Sjajni gastro izlagači na prvoj sedmici Marketa - Sombrero, Nune, Burgerizam i Palačinkara Q

Vrhunski kuhari dolaze ispred Sombrera, Gastro Puba Fabrika, Burgerizma, Maestra, Charlie Chaplina, Dedinog krompira, Ribara - odakle stižu ukusne morske delicije i ćevabdžinice Nune koja će se predstaviti sa vrhunskim roštiljem.

Za slastice će se pobrinuti Palačinkara Q i Anna Lokmice dok posjetitelje očekuje još mnogo, mnogo gastro iznenađenja.

Sjajni gastro izlagači na prvoj sedmici Marketa - Anna lokmice, Ribar, Gastro Pub Fabrika i Maestro
Sjajni gastro izlagači na prvoj sedmici Marketa - Anna lokmice, Ribar, Gastro Pub Fabrika i Maestro

Druge sedmice marketa, organizatori najavljuju nove izlagače hrane, koji će do kraja ovog gastro-muzičkog festivala posjetiocima predstaviti svoje nove ukusne ponude za svako nepce. Naravno, delicije će ispratiti pomno birani muzički program, o kojem ćete više doznati uskoro.

Osim hrane i muzike, market će već od prve sedmice održavanja ponuditi i niz zabavnih sadržaja za sve uzraste. Tokom prvog vikenda marketa, u nedjelj, 31. juli, rezervisana je za Family Day i bit će u znaku druženja i edukativnog programa za najmlađe Sarajlije. Biti će održana radionica Tinkerlab, a zatim i predstava Petar Pan. U organizaciji EU Info održat će se i radionica zdrave hrane za djecu.

Predstava za djecu Petar Pan na Street Food Marketu
Predstava za djecu Petar Pan na Street Food Marketu

Također, obzirom da je, kako s ponosom ističu, Street Food Market pet friendly projekat, tokom prvog porodičnog vikenda će u saradnji sa DogsTrust biti održan trening s ljubimcima i njihovim vlasnicima, kao i promocija udomljavanja napuštenih pasa, dok su za najmlađe posjetioce spremne zanimljive radionice o oslobađanju straha od pasa.

Ulaz na sve događaje Street Food Marketa je, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta KS, besplatan.

Ovaj festival ispunio je sva očekivanja još tokom hladnog januara, kada je bio preplavljen posjetiteljima. Nema sumnje da će atmosfera sada biti još bolja, a do njenog početka, na dobro poznatoj lokaciji, dijeli nas još sitno.