Nekoliko prijedloga
25

Francuski manikir na drugačiji način: Isprobajte neku od šarenih verzija

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Francuski manikir predstavlja klasik i izbor sa kojim sigurno nećete pogriješiti, međutim, pored isključivo bijele ravne linije na vrhu nokta možete isprobati i malo neobičnije načine iscrtavanja sa različitim bojama, teksturom i detaljima.

Francuski manikir dobro izgleda i na dugim i kratkim noktima, a osim toga, bijeli vrhovi se mogu oslikati na "gole" ili već lakirane nokte. Također prednost ovog načina manikure je što možete dopustiti da vam nokti izrastu, a da ne izgledaju neuredno.

Prvobitni oblik nastao je 1920-ih i podrazumijevao je bijele vrhove na svijetlo rozom ili prozirnom laku za nokte. Ovu verziju većina ljudi naziva klasikom, zbog čega se nerijetko smatraju i dosadnim i očekivanim.

Međutim, klasični oblik je u međuvremenu dobio na desetine šarenih verzija - od iscrtanih polumjeseca u neonskim nijansama, krivudavim linijama ili premiještanja bijele linije s vrha na dno nokta.

Također, na internetu postoji niz videa i foto-uputstava pomoću kojih možete ovaj dizajn kreirati sami.

Ukoliko vam je osnovni oblik monoton, na fotografijama možete pronaći niz različitih verzija dizajna koji vas mogu inspirisati za naredni manikir.

Počev od jarkih nijansi, obrnute manikure, cvijetnih uzoraka, različitih tekstura i detalja, francuski manikir ipak ne mora biti dosadan.