"And Oscar goes to..."
1

Izdvojili smo prelijepe manikure sa Oscara, dominirale su nude nijanse i kratki nokti

I. B.
Manikure "manje je više" dominirale su ovogodišnjom dodjelom Oscara (Foto: Instagram)
Manikure "manje je više" dominirale su ovogodišnjom dodjelom Oscara (Foto: Instagram)
Prilikom svečanih dešavanja, a naročito ako je u pitanju događaj poput dodjele Oscara, dame koje im prisustvuju posebnu pažnju posvećuju svom izgledu. A osim odgovarajuće kreacije, bitnu ulogu igraju frizura, nakit i nokti. Evo kakve manikure su se nosile na ovogodišnjim Oscarima.

Dodjela Oscara definitivno je najiščekivanija večer u svijetu kinematografije, a tako je, osim zbog proglašenja najboljih filmskih ostvarenja, dijelom i zbog svečanih izdanja onih koji prisustvuju ceremoniji.

Početkom ove sedmice, u noći s nedjelje na ponedjeljak, brojne dame su pokazale svoja najljepša izdanja. Osim nevjerovatnih haljina i kreacija, koje ste vjerovatno već vidjeli, pažnju su ukrale i manikure, a ono što je posebno zanimljivo je to da je ove godine, zapravo, dominirao minimalizam i neupadljivi, jednostavni nokti.

Izdvojili smo neke koje su nam privukli pažnju.

Lady Gaga

Lady Gaga (Foto: EPA/Twitter)
Lady Gaga (Foto: EPA/Twitter)

Gaga je bila zvijezda večeri i na ovogodišnjoj dodjeli Oscara pošto se iz glamuroznog izdanja, pred svoj nastup presvukla u udobnu kombinaciju, skinuvši sa sebe svu šminku i šljokice. Kada je riječ o manikuri, slavna pjevačica i glumica odlučila se za kraće, neupadljive nokte u mliječnoj boji. Sve se savršeno stopilo s nijansama crne koje je nosila na svečanosti.

Marion Cotillard

Marion Cotillard (Foto: Instagram)
Marion Cotillard (Foto: Instagram)

I slavna francuska glumica, koja je ljetos snimala film u Dubrovniku, na Oscare je došla sa urednom, kratkom manikurom, koja nikada neće izaći iz mode. Ona se odlučila za nokte u maslinastoj boji sa šljokičastim top coatom. Radio ih je slavni maniker Tom Bachik, a savršeno su se stopili s njenom srebrnom Chanel torbicom.

Michelle Williams

Michelle Williams (Foto: Instagram)
Michelle Williams (Foto: Instagram)

Američka glumica bila je poput vile na ovogodišnjoj dodjeli Oscara u bijeloj Chanel kreaciji sa srebrno-bijelim perlicama i prozirnim plaštom. Sve je upotpunila jednostavnom french manikurom, za koju je također zadužen Bachik, a koja je idealan spoj uz njenu haljinu.

Angela Bassett

Angela Bassett (Foto: Twitter)
Angela Bassett (Foto: Twitter)

Glumica Angela Basset bila je nominovana za najbolju sporednu ulogu na ovogodišnjoj dodjeli Oscara. Pojavila se u elegantnoj Moschino ljubičastoj haljini na jedno rame, kojom je naglasila svoju figuru. Za ovu priliku, također je odabrala urednu manikuru u mliječnoj boji, koja se idealno uklopila s njenom puti, ali i dodatno naglasila boju nevjerovatne haljine.

Margot Robbie

Margot Robbie (Foto: Instagram)
Margot Robbie (Foto: Instagram)

Lijepa australijska glumica stigla je na ceremoniju Oscara s tzv. klasičnom američkom manikurom, za koju je zaslužna Chanelova manikirka Betina R. Goldstein. Jednostavna mliječna nijansa savršeno se uklopila uz prirodnu, srednju dužinu i ovalni oblik noktiju, a Margot je ruke ukrasila i dijamantnim prstenom.

Camila Mendes

Sličnu, neupadljivu manikuru pronosala je i američka glumica Camila Mendes, koja je u vintage kreaciji stigla na Vanity Fairu.

Rihanna

Rihanna (Foto: Twitter)
Rihanna (Foto: Twitter)

Rihanna je veliki povratak na scenu obilježila i nastupom na Oscarima, a za ovako bitan događaj birala je ekstravagantne kombinacije. Kada je riječ o manikuri, pjevačica je ostala vjerna dugim noktima, u obliku kvadrata i boji rubina. Dodatno ih je istakla pozirajući s rukama na svom trudničkom stomaku.

Jessica Chastain

Jessica Chastain (Foto: Instagram)
Jessica Chastain (Foto: Instagram)

I američka glumica Jessica Chastain odabrala je nešto duže nokte,ali sa blago špicastim završetkom. Za 95. dodjelu Oscara pojavila se u srebrnoj šljokičastoj Gucci toaleti, uz koju je uparila metalik nijansu manikure.

Elizabeth Olsen

Elizabeth Olsen (Foto: Instagram)
Elizabeth Olsen (Foto: Instagram)

Jedna od omiljenih tinejdžerskih zvijezda, glumica Elizabeth Olsen, ne pojavljuje se tako često u javnosti, no sada je to odlučila promijeniti. Pojavila se u prozirnoj crnoj haljini modne kuće Givenchy, s kojim je kombinovala manikuru u bordo nijansi na elegantnim, kratkim noktima.

Umijeće igranja noktima, odnosno njihovim oblicima i bojama, već je odavno dosegnulo neke nove nivoe, no sudeći po onome što su dame nosale na Oscarima, čini se da se, naspram izrazito dugih noktiju sa cirikonima i u raznim bojama, u modu vraćaju "uredna" i praktična dužina, dobri stari french te elegantne i jednobojne nijanse lakova.