Elegantan izgled
0

Modni trend ovog proljeća osvaja brojne dame, među njima je i Mirela Bećirović

I. S.
Foto: Instagram/mirelabecirovic.mb
Foto: Instagram/mirelabecirovic.mb
Mnoge dame se ovog proljeća odlučuju na modni trend koji je idealan za ovo doba godine - odijelo od tankog pamuka ili lana. Među njima je i Mirela Bećirović, supruga predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Naročtio je popularno odijelo u bijeloj i bež boji. Dobra stvar je i to što ga možete nositi na poslu i u večernjem izlasku te možete biti sigurni da ćete u svakom trenutku izgledati elegantno i profinjeno.

Odijelo je trenutno među najprodavanijim artiklima svih modnih brendova, među kojima su Zara, Mango, Vero Moda, Massimo Dutti itd.

Mirela je svoje odijelo kombinovala s bijelom košuljom i kaišem. Izgled je upotpunila šeširom, sunčanim naočalama i torobicom u smeđoj boji. Sudeći po reakciji pratitelja na njene fotografije snimljene u Egiptu, ova kombinacija je potpuni pogodak.

Žene su počele nositi odijela 1920-ih. Prije toga su smatrana odjećom namijenjenom isključivo za muškarcima. "Zlatno doba" odijela je bilo 1980-ih, a naročito su bili popularni sakoi s naramenicama. Godišnja prodaja ženskih odijela je između 1980. i 1987. porasla za 600 miliona dolara.

Odijelo je postalo zaštitni znak mnogih poznatih žena, među kojima su Angela Merkel i Hillary Clinton.