Šta je zapravo prednost?
15

Jeste li čuli za brazilski manikir? Ne tako uredan proces izaziva podijeljena mišljenja

N. O.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Ukoliko lakirate nokte kod kuće nerijetko ćete završiti s lakom za nokte svuda osim na noktima. Obično ovo smatramo neuspješnim lakiranjem, ali ako želite brazilski manikir, neuredno farbanje je zapravo znak da je manikir dobro napravljen.

Ova praksa je sastavni dio načina na koji kozmetičari u Brazilu lakiraju nokte svojim klijentima. Okolna koža oko noktiju je namjerno premazana prozirnim osnovnim premazom, a zatim nijansom laka po izboru, nakon čega slijedi uklanjanje viška laka štapićem od narandže i vatom natopljenom acetonom.

Ovaj nasumični način farbanja laka je napravljen tako da prođe ispod zanoktica i čini manikir dugotrajnijim. Također eliminira tanak komad nokta koji obično ostane bez boje i koji postaje sve veći kako vaši nokti izrastaju.

@essie would you get a brazillian manicure? feat. shade ‘model clicks’ #rednails #brazillianmanicure #manicure ♬ original sound - essie

Drugi korak koji ovaj manikir čini jedinstvenim je način na koji se tretiraju zanoktice. Uklanjanje vanjskog sloja kutikule često se smatra kontroverznim jer je ta dodatna koža tu da spriječi bakterije da uđu u vaše nokte.

Ako uklonite nabor nokta, rizikujete da bakterije prođu ispod kože što bi moglo dovesti do moguće upale i infekcije.

Kozmetički brend Essie na TikToku podijelio je snimak koji prikazuje kako izgleda proces brazilske manikure, a u komentarima mnogi su se pitali šta je zapravo prednost ove tehnike uzevši u obzir nered koji njome pravite.

Pisali su i da je ovakav način lakiranja uredu ukoliko to radite sami kod kuće, ali da ne bi plaćali za ovakav tretman u salonu.