Trend od 2022. godine
56

Ova manikura osvojila je svijet, a najčešći je odabir mladenki za vjenčanja

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Klasična manikura koje mladenke biraju za vjenčanja dobila je futuristički zaokret, a novi trend koji je preovladao su chrome i glazed donut nokti.

Zlatni, srebrni ili čak bakreni hromirani efekt na noktima pokazale su brojne poznate svjetske zvijezde, počev od Hailey Bieber koja je još 2022. godine pokrenula trend.

Nosile su ga i Dua Lipa koja je fotografije dijelila s pratiteljima na Instagramu, ali i Zendaya na dodjeli Oscara. Dodatna inspiracija za isprobavanje ovog trenda došla je s modnih pisti za proljeće 2023., gdje su se hromirani nokti bili najzapaženiji na modnoj pisti Tommyja Hilfigera.

Upravo je ovaj izgled noktiju s efektom ogledala postao omiljeni odabir mladenki za vjenčanja što je odmak od tradicionalnog dizajna noktiju. Kao rezultat, dobivate intenzivan sjaj koji izgleda kao da ste postavili ogledala na vrh prstiju. Jedan od razloga popularnosti može se pripisati korištenju prekrasnih i sjajnih boja. Neki se odlučuju za svijetle nijanse sive ili nježne roze nijanse za taj efekat ogledala.

Ovi nokti vam daju moderan i futuristički sjaj koji biste željeli nositi danima ili čak sedmicama.

Efekat hroma stvara ovaj nevjerovatan srebrnasti odsjaj i prigušuje svaku boju, dok istovremeno pojačava sjaj do maksimalnog nivoa.