Dokle će više ova bagra lagati,topli obrok i regres imaju samo zaposleni u javnom sektoru,što je protiv svih pravila.Zaposleni u realnom sektoru imaju mizerno primanje od 500 maraka i većina ih radi na crno,o toplom obroku i regresu nema ni govora.U BiH,što se tiče zakonodavstva o radu je prisutna diskriminacija prema realnom sektoru i to više znaju i ptice na grani.Ovakva BiH ne treba nikome.
ne branim nikoga ali ja radim kod privatnika i imam topli obrok platu i prekovremene. cinjenica je da uslovi u drzavnim firmama daleko bolje od privanog sektora. samo to nisu krivi politicari nego ljudi. Ako ces ti sebi dozvoliti da radis 300 sati za 500 KM, dok ti vlasnik ima ogromna primanja onda si sam sebi kriv. i nemoj samo reci sirotinja mora da radi da bi prezivjela. jednostavno treba stati svi i reci ili plati ili necu ni raditi.
@schikaria I tako ti kazes necu a deset ih ceka u redu da rade za jos manje. Problem jeste drzava jer je obezvrijedila cijenu rada. Minimalna cijena rada treba biti duplo veca nego sada a doprinosi manji taman toliko da se za penziono i zdravstveno izdvaja isto a da gazde istovremeno moraju radnicima isplatiti minimalnu platu od koje se moze normalno zivjeti. Zato je drzava kriva a ne radnici. Ali ovim govnima na vlasti odgovara da je narod gladan jer se lakse vlada sirotinjom.
Prikaži sve komentare (56)