Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pravilnik stupa na snagu dan nakon što na izborima svi radnici budu glasali za SDA i HDZ. Za HDz mogu samo glasovati radnici kladionica drugih i nema , a i kako ne bi !
@dervofinnci po njenim komentarima slutim da je na heroinu
@dervofinnci Ovo je photoshop, s kilometra se vidi, ne provaljuj se dzaba. To kao prvo. Kao drugo, yebat je, niko je nece ozbiljno shvatiti zbog ove gluposti na njoj.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ne brinite se, Pravilnik stupa na snagu 03.10.2016 godine, cim "gradjani" obave svoju glasacku duznost i izaberu iste po stoti put. I navijam da bude gore do sljedecih izbora
ali text piše: N. Novalić lol
Vid' fakat ccc
klosaru jedan
Lukavi politicari kao i uvjek manipulisu pred izbore, izlazu se gondole zicare po gradu, pricaju se prazne price opet i obecanje i naravno - ovo oporezivanje toplog obroka i regresa ce se odgoditi dok se izbori ne zavrse. Ja ne glasam i ne zanimam se za politiku ali ovo je definitivno veliki udar na gradjane koji ionako jako malo zaradjuju, pitam se samo dokle cemo trpiti sve ovo jer iz godine u godinu u ovoj drzavi se samo gore zivi, sve poskupljuje i sve se oporezuje
ceka se da prođu izbori da ovcama pokupe glasove pa da ih onda osisaju za kraj
Ovo nije udar na radnike kako neki svjesno ili nesvjesno žele da prikažu. Radnici osim neto plata imaju pravo da im se za to plate puni doprinosi, a ne da se minimalne plate kompenziraju toplim obrokom. Ove kritike dolaze iz preduzeća u kojima su visoke plate, a uz to i maksimalno visoki topli obrok koji im svakako treba smanjiti, 8,5 km je sasvim dovoljno.
Ragres? Ima li toga u privatnim firmama? Topli obrok preko 8,5 KM po danu. Ima li toga u privatnim firmama? Ovo će samo oporezovati tople obroke uhljebima, a isto tako i njihov regres. Slobodno im sve to oporezujte, mada će na kraju realni sektor sve to morati platiti.
Ima, nije Bingo jedina firma.
Dobra sica za kladare
sta ti znas jado
alau egber
Neće biti oporezovan topli do 8 KM dnevno. Pa svi će spustiti topli (oni koji imaju viši, dakako) na tu cifru, ali na plate nadodati ono oduzeto. EP BiH prva, priča se po Mostaru. Moja amidža radi u Salakovcu, kaže bolji potez nisu načinili.
Odgođeno do poslije izbora, kad se završe bajkoviti izbori, slijedi horor realnost, poskupljenja, smanjivanje plata, kažnjavanja, nameti, porezi itd., itd., sve u svrhu da se podmiri utrošeno oko izbora, kao u kafani, pij, loči, pjevaljka, meza, pij pa fajronat molim da naplatim ceh
Svaki udar na radnika steti samo socijalnom sektoru , ja stvarno ne razumijem do kad ce se ovi mali umovi zasladjivati "daBogda u komsije crkla krava " stvarno mi niste jasni... Jbte dok pojedinci u privatnom sektoru zgrcu na stotine miliona, sa robovlasnickim metodama i mizernim primanjima svi sute , a kad se udari na socijalni sektor, neka, neka treba kad ja nemam nek nemaju ni oni, molim vas nemojte biti sitne duse...
Dokle će više ova bagra lagati,topli obrok i regres imaju samo zaposleni u javnom sektoru,što je protiv svih pravila.Zaposleni u realnom sektoru imaju mizerno primanje od 500 maraka i većina ih radi na crno,o toplom obroku i regresu nema ni govora.U BiH,što se tiče zakonodavstva o radu je prisutna diskriminacija prema realnom sektoru i to više znaju i ptice na grani.Ovakva BiH ne treba nikome.
ne branim nikoga ali ja radim kod privatnika i imam topli obrok platu i prekovremene. cinjenica je da uslovi u drzavnim firmama daleko bolje od privanog sektora. samo to nisu krivi politicari nego ljudi. Ako ces ti sebi dozvoliti da radis 300 sati za 500 KM, dok ti vlasnik ima ogromna primanja onda si sam sebi kriv. i nemoj samo reci sirotinja mora da radi da bi prezivjela. jednostavno treba stati svi i reci ili plati ili necu ni raditi.
@schikaria I tako ti kazes necu a deset ih ceka u redu da rade za jos manje. Problem jeste drzava jer je obezvrijedila cijenu rada. Minimalna cijena rada treba biti duplo veca nego sada a doprinosi manji taman toliko da se za penziono i zdravstveno izdvaja isto a da gazde istovremeno moraju radnicima isplatiti minimalnu platu od koje se moze normalno zivjeti. Zato je drzava kriva a ne radnici. Ali ovim govnima na vlasti odgovara da je narod gladan jer se lakse vlada sirotinjom.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Televisa presenta
Treba vise kontrola i inspekcija po firmama i da se prestane iskorištavati jadni narod. Poslodavci samo svoje interese štite i gule kožu radnicima. Godišnji odmor koji po zakonu imaju ne smiju pomisliti iskoristiti a rade i po dvanaest sati za minimalac.