Naslov je trebao biti: "Penzioni fond Federacije krahirao, neizbježan trezorski sistem" . Nema tu više nikakvog lijeka izuzev masovnog zapošljavanja u privredi. I penzioneri preuzeli retoriku Vlade pa nešto bolje očekuju od novog zakona!? Nema tog zakona i te preraspodjele koja će spasit ovaj penzioni sistem, jer nema dovoljno doprinosa iz plata. A plata nema jer nema poslova, poslova nema jer nema investitora, a investitora nema jer Vlada/e ništa ne rade da ih privuku. Je l' nam dobro Erdogan?
@korektor, privrede nema, nažalost. Ali ima nešto drugo, a to su ogromna dugovanja prema PIO. Pored ogromne nezaposlenosti koje uzrok ovako jadnom stanju, tu su i neuplaćivanja doprinosa. Preduzeća nisu ispunjavala svoje zakonske obaveze i to niko nije nikada sankcionisao i PIO su doveli u ovako bijedno stanje, penzionere na prosjački štap. Zavodu privatna i javna preduzeća po osnovu doprinosa duguju više od milijardu maraka. Šta misliš da nema ovih dugovanja? Vlast je glavni krivac!!
@kolač - pa i ta dugovanja PIO-u su uglavnom uzrokovana slabom privrednom aktivnošću, pored korupcijskih pljački, naravno. Glavni dužnici PIO-u su javna preduzeća, posebno javne ustanove, pa i javne institucije, koje zavise od priliva sredstava iz poreza i doprinosa. Bilo bi sjajno da se taj dug PIO-u isplati, ali neće se nikad isplatiti bez većeg priliva sredstava od poreza i doprinosa. A njega nema bez veće privredne aktivnosti. Javni sektor više nema koga musti onoliko koliko mu treba.
Prikaži sve komentare (58)